Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Rosenborg hadde tre mål å gå på før returoppgjøret i den første kvalifiseringsrunden til UEFA Europa League, og gikk for fler på Lerkendal.

Men Crusaders lå kompakt og dypt, og laget vanskeligheter for Rosenborg som ikke fant så mye rom å spille i. Dermed ble det i store perioder en kamp med mye spill rundt motstanderens 16-meter, men få mål.

Det skulle uansett skapes flere store målsjanser. Etter en halvtime ble Henriksen ble spilt alene med keeper, men Crusaders sisteskanse reddet den påfølgende avslutningen.

Like før pause kom det nok en stor mulighet, da Crusaders miste ballen i eget forsvar og Prica snappet den og rundet keeperen. Men den vanligvis så skarpskodde spissen satte ballen i stanga denne gang.

I andre omgan fortsatte kjøret mot Crusaders, som bare ble trykket lenger og lenger mot eget mål. Og etter 11 minutter ble Issah felt i 16-meteren og fikk straffe. Dessverre fikk Holm et dårlig treff fra krittmerket og O'Neill reddet.

Til slutt kom uansett den fortjente scoringa, og i tillegg på vakreste vis. Peter Ankersen, som var som venstreback i denne kampen kom til en skuddmulighet fra 25 meter og banket ballen i krysset.

Samme man kom til et nytt skudd fra samme posisjon like før slutt, men denne gangen fikk keeper akkurat slått ballen over tverliggeren og kampen endte med en 1-0-seier til Rosenborg. I neste runde er Ordabasy Shymkent motstander og første kamp spilles på Lerkendal allerede om én uke.

Chris Thomas Skogli