Det var duket for toppkamp på et fullsatt Haugesund stadion da nummer fire tok i mot nummer tre på tabellen. Haugesund åpnet som forventet med et aggressivt press i forsvar og forsøkte seg på noen presise overganger.

Rosenborg kom til den første målsjansen da bra kombinasjonsspill mellom Chibuike og Holm førte til et innlegg som Våge Nilsen akkurat fikk foten på foran Dockal, to meter fra mål.

Omgangen ble etter hvert en jevn stillingskrig mellom to lag som ønsket å spille ball raskt langs bakken. Men ballen endte veldig ofte i en motspiller og ingen av lagene kom til store målsjanser før pause.

I andre omgang kom det mål umiddelbart. Rosenborg spilte seg gjennom på venstresiden og Chibuike fikk lagt inn foran mål. Der var Borek Dockal på plass og headet hardt over Kristansen og i mål etter bare fire minutter.

Resten av omgangen ble underholdende med store sjanser til begge lag. Begge lag ville ha det neste målet, men strålende keeperarbeid av begge lags målvakter forhindret flere scoringer. Rosenborg fikk til flere gode overganger, og også noen gode kombinsjoner som førte til målsjanser i periodene hvor Haugesund var kompakte. Haugesund på sin side kom til flere avslutninger fra 10-15 meter, men ble stoppet av Örlund og oppofrende forsvarsspillere.

Dermed endte kampen med en 1-0-seier til Rosenborg, forøvrig det første tapet på eget gress for det hjemmesterke vestlandslaget siden 8. mai 2011.