2 – 2 (2–0)

Kvalifisering E-cup

19.07. 2012

Tilskuere: 3709

Rosenborg hadde tatt seg til andre kvalifiseringsrunde i Europa League etter å ha slått Crusaders 4-0 sammenlagt. Torsdag kveld var det duket for en ny viktig kamp da Ordabasy fra Kasakhstan gjestet Lerkendal. RBK håpet å skaffe seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Hjemmelaget styrte det meste av banespillet i førsteomgang, men ble ofte for stasjonære i bevegelsene og de store sjansene uteble. Drøye halvtimen var spilt da RBK produserte sin første mulighet. Markus Henriksen spilte fri Peter Ankersen med en fin lobb, men Ankersen volleyavslutning ble reddet av keeper. To minutter senere var Henriksen nok en gang servitør. Han dro seg fri på høyrekanten og la perfekt ut til Borek Dockal. Fra 17 meter banket tsjekkeren ballen i det venstre hjørnet til 1-0.

Drøye fem minutter senere var RBK frispark. Dockals frispark havnet hos Per Verner Rønning, men en feberredning av keeper hindret ny scoring. På overtid fikk vertene straffe da Dockal gikk i bakken innenfor 16-meteren. Han tok selv ansvaret fra krittmerket og satte ballen sikkert i mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0.

Vertene fortsatte å dominere etter hvilen og fikk flere gode muligheter, men slet med utnytte de til tellende resultater. Ordabasy flyttet flere mann i angrep utover i omgangen og kom med flere forsøk fra distanse. Kvarteret før slutt fikk de sin redusering. Ett innlegg fra høyre ble vakkert headet i mål av innbytter Roman Pakholiuk. Laget fra Kasakhstan fikk for alvor blod på tann etter scoringen. På overtid fikk de frispark i god posisjon. Daniel Örlund måtte gi retur og Mansour Gueye kunne enkelt sette inn utlikningen fra kloss hold.

Dermed har RBK et vrient utgangspunkt før returen torsdag om en uke.