Rosenborg - Lillestrøm
1 – 1 (0–1)

23.07. 2012

Tilskuere: 13696

Rosenborg har vist fin form i Tippeligaen i det siste og fått kontakt med tetlagene. Både Strømsgodset og Molde tapte i helgen, og med seier over Lillestrøm mandag kveld ville RBK for alvor melde seg på i gullkampen.

RBK åpnet kampen svakt og slet med å finne hverandre inne på Lillestrøms banehalvdel. Svake pasninger gjorde at de ofte pådro seg brudd i mot. Tretten minutter var spilt da gjestene fikk sjansen på en kontring. Erling Knudtzon fant Petter Vaagen Moen som banket nede ved den første stolpen til 1-0.

Vertene løftet spillet sitt etter Lillestrøms ledermål, men slet med å komme til de helt klare målsjansene. Fredrik Midtsjø og Steffen Iversen kom til hvert sitt avslutningsforsøk fra distanse, men forsøkene ble enkelt reddet av Sead Ramovic. Fem minutter før hvilen kom RBK til sin beste mulighet i førsteomgang. John Chibuike snurret rundt med Frode Kippe, men Ramovic reddet avslutningen med en fin benparade. Dermed kunne LSK gå til pause med 1-0 ledelse.

Styrte andreomgangen

Rosenborg startet bra etter pause og presset Lillestrøm tilbake på banen. Etter flere gode tendenser offensivt fikk de sjansen på dødball ti minutter ut i omgangen. Daniel Fredheim Holms første forsøk ble klarert av Kippe. Men på det andre forsøket lyktes han bedre. Innlegget fant Per Verner Rønning som stanget inn utlikningen.

Hjemmelaget presset på etter scoringen og var nære ved å få uttelling midtveis ut i omgangen. Fredheim Holm slo et bra innlegg på bakre stolpe til Mikael Dorsin. Svensken headet knallhardt mot første stolpe, men Ramovic vartet opp med en kjemperedning. Like etter ble innbytter Rade Prica spilt fri. Han ble hardt presset i skuddøyeblikket og ballen triller en halvmeter utenfor stolpen.

Rosenborg vart det klart beste laget, men maktet aldri å få den avgjørende scoringen. Dermed endte det med poengdeling på Lerkendal.