Rosenborg - Strømsgodset
1 – 2 (1–0)

13.05. 2007

Tilskuere: 20018

Rosenborg tok tak i kampen fra start og presset høyt. Med den høye agressiviteten og viljen i spillet, måtte det bare bli mål til Rosenborg. Men RBK ble stangende på et lavtliggende Godset i starten.

Etter hvert beveget Strømsgodtset seg lengre fremover på banen og et bakrom åpnet seg for Daniel Braaten. Han fikk en nydelig stikkpasning, kom seg alene igjennom og satte inn storfarten. Godset-keeper Adam Larsen tok Braaten i stede for ballen og et tydeligere straffespark er det sjelden en ser. Steffen Iversen gjorde som han pleier og satte ballen inn helt ved stolperoten.

Etter at Iversen hadde sendt RBK opp i ledelsen dalte intensiteten noe. Det gjaldt derimot ikke en frisk Daniel Braaten som jobbet veldig hardt både defensivt og offensivt. Selv med mindre intensitet var det Rosenborg som hadde kontrollen og skapte sjansene. Nevnte Braaten var blant annet alene med keeper, men valgte å uselvisk sende ballen videre til Iversen. En Godset-spilller var først på ballen, og gjorde sitt til at det sto 1-0 til pause på Lerkendal.

Rosenborg fortsatte å kjøre over Strømsgodset i den andre omgangen, men klarte ikke å utnytte sjansene som kom. Og når det sløses med sjansene sier myten at motstanderen scorer på sine første sjanser. Godset bekreftet myten da Stian Ohr fikk stå alene på 10 meter og sette inn 1-1.

Bare minutter senere var Godset frempå igjen. Et frispark fra høyre ble lagt på bakre stolpe. Der sto Ronny Deila og satte inn 2-1 for bortelaget!

Etter å ha tatt ledelsen la Strømsgodset seg bakpå og Rosenborg fortsatte med høy ballbesittelse og skapte flere store sjanser. Men ingen klarte å omsette de mange sjansene i mål. Dermed vant Strømsgodset med 1-2 på Lerkendal, og årets første poengtap på hjemmebane er et faktum.