1 – 2 (1–0)

Kvalifisering E-cup

26.07. 2012

Tilskuere: 22000

Rosenborg kontrollerte meste av det første oppgjøret og ledet lenge 2-0 på Lerkendal, men mot slutten av oppgjøret falt de sammen og Ordabasy kom tilbake og utliknet til 2-2 på overtid. I dag var duket for returoppgjøret i Kazakhstan og forutsetningene var enkle - Rosenborg måtte vinne!

Det var en jevn åpning på kampen, men Rosenborg kom til kampen første store mulighet etter fem minutter. Mikael Dorsin la inn fra venstrekanten og keeper bokset ballen i en forsvarsspiller før den ble reddet på streken. Utover i omgangen kom RBK til flere gode muligheter, men skuddene fra Markus Henriksen, Daniel Fredheim Holm og Borek Dockal fant ikke veien til nettmaskene.

32 minutter var spilt da det smalt andre veien. Mansour Gueye ble fint spilt fri av Baba Collins. Per Verner Rønning maktet ikke å ta igjen Gueye, som satte ballen mellom beina til Daniel Örlund og i mål. Etter scoringen roet tempoet seg ned og vertene kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

Dramatikk til siste sekund

Rosenborg startet frisk etter hvilen og styrte de første ti minuttene, uten å komme til de helt store muligheten. Ordabazy var farlige frempå på corner, men avslutningen fra Daurenbek Tazhimbetov gikk utenfor.

67 minutter var spilt da Fredheim Holm ga RBK fornyet håp om avansement. Angriperen mottok ballen på 16-meteren, vendte opp sin oppasser, før han satte ballen i mål via stolpen til 1-1. Men dramatikken fortsatte på Almaty Central stadium. Kvarteret før slutt fikk Ordabasy straffe og innbytter Simen Wangberg fikk se det røde kortet. Artem Kasyanov satte straffen i mål, men dommeren mente at straffen måtte tas på nytt. Denne gangen reddet Örlund forsøket fra Kasyanov.

Rosenborg sendte alle mann i angrep mot slutten av kampen og fem minutter før full tid fikk vertene en kjempesjanse til å ta ledelsen. Rønning falt og målscorer Gueye kom alene med Örlund, men svensken reddet på mesterlig vis.

Fem minutter på overtid falt avgjørelsen. Stefan Strandberg fant Borek Dockal på 17 meteren. Tsjekkeren hamren inn 2-1 og sendte RBK videre i Europa League.

NB! Like etter at Steffen Iversen hadde erstattet Rade Prica ble svensken utvist. Han sparket til noen vannflasker på sidelinjen og dommeren ga han det andre gule kortet.