1 – 1 (0–0)

Kvalifisering E-cup

2.08. 2012

Tilskuere: 5722

Rosenborg fikk den beste starten på den første kampen i tredje kvalifiseringsrunde til UEFA Europa League. Servette prøvde seg med et høyt press fra start, men Rosenborg kom fort inn i kampen og til et par halvsjanser. Ballen havnet også i mål etter et bra frispark fra Daniel Fredheim Holm, men dommer Simon Lee Evans annullerte for holding i feltet. Like etter traff Servette stolpen bak Örlund.

I midten av omgangen var det Servette som hadde et intiativ, og Azevedo bommet på et forsøk fra kloss hold. Mot slutten kom Rosenborg tilbake og skapte flere farligheter. Like før pause fikk Chibuike muligheten etter en pasning fra Holm, men avslutningen gikk utenfor.

I starten av den andre omgangen kjørte Rosenborg kampen og presset Servette. Etter ti minutter driblet Fredheim Holm seg frem til en stor mulighet, men avslutningen fra ti meter gikk over. Også Chibuike fikk en skuddmulighet, men avslutningen gikk via en motspiller til corner.

Da Rosenborg ikke scoret på sjansene, ble de straffet. På hjemmelagets første sjanse i andre omgang, banket Jérôme Schneider ballen i mål etter en corner og Servette var i føringen.

Men Rosenborg scorer nesten alltid, og dette var ikke et unntak. Med knappe ti minutter igjen av ordinær tid banket Borek Dockal ballen i krysset, og tsjekkeren scoret i sin tredje bortekamp i kvalifiseringen på rad.

Etter scoringen kjørte Rosenborg på fremover for å score vinnermålet, og var svært nære på overtid da Markus Henriksen traff treverket fra 40 meter bak en Barroca på halvdistanse, men kampen endte 1-1. Rosenborg tar dermed med seg et viktig bortemål tilbake til Trondheim og returoppgjøret om en uke.

NB! Alas kom inn på overtid og fikk med det sin debut for Rosenborg.