Rosenborg startet best hjemme på Lerkendal og presset Aalesund høyt fra første spark på ballen. Ti minutter ut i omgangen fikk RBK sin første store mulighet. Mohammed Awal Issahs avslutning ble reddet av Sten Grytebust, returen satte Rade Prica sikkert i mål. men dommeren hadde vinket for offside på svensken. 35 minutter var spilt da Rosenborg fikk lønn for strevet. Borek Dockal tok med seg ballen fra hjørneflagget, fortserte innover i banen, før han banket ballen i mål via Daniel Arnefjord.

Kun to minutter senere smalt det igjen. Prica fikk ballen inne i boksen, vendte av oppasseren sin, før han plasserte ballen vakkert i nærmeste kryss til 2-0. Det resultatet sto seg til pause.

Ti minutter etter hvilen økte RBK til 3-0. Dockals frispark havnet hos Stefan Strandberg som enkelt satte ballen i mål fra kloss hold. Etter scoringen roet kampen seg noe, men seieren var aldri truet.