Rosenborg gjorde en solid kamp og fikk til slutt med seg 1-1 i bagasjen hjem fra Sveits. Borek Dockals utlikning ni minutter før slutt sørget for at RBK hadde et bra utgangspunkt før returen på Lerkendal i kveld.

Det var en jevn åpning påkampen, hvor spillet bølget fram og tilbake. Servette var direkte i spillestilen og kom til et par skuddforsøk i løpet av de første ti minuttene. Nærmest var Goran Karanovic, men avslutningen fra 20 meter ble bokset unna av Daniel Örlund.

Drøye halvtimen var spilt da sveitserne var nære ved å ta ledelsen. En corner havnet hos Jerome Schneider, men headingen traff en medspiller før den trillen inn til Örlund. Rosenborg var fullt på høyde med Servette i banespillet, men dårlig presisjon og bevegelse gjorde at det stoppet opp på den siste tredjedelen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Spenning til siste spark

Andreomgang startet som den første, med mange personlige feil og dårlig presisjon hos begge lag. Drøye timen var spilt da RBK skapte sin første store mulighet i kampen. En corner fra Dockal havnet på bakerste stolpe hos Rade Prica som headet knallhardt like utenfor.

Ti minutter senere var det Servette sin tur til å prøve seg. Thierry Rua Moutinho prøvde seg fra kanten av 16-meteren, ballen stusset i bakken og Örlund fikk såvidt slått til corner. Oppgjøret fortsatte med masse nerver og spenning. 75 minutter var plassert da RBK var millimetere i fra scoring. Dockal slo inn til Jon Inge Høiland som headet like utenfor den venstre stolpen.

Servette flyttet flere spillere i angrep mot slutten og vertene fikk sjansen på kontringer. De var nære ved å lykkes ti minutter før full tid. Daniel Fredheim Holm spilte fri Markus Henriksen, men midtbanespilleren satte avslutningen rett på keeper. Like etterpå var Høiland frempå igjen. Headingen hans fra 7-8 meter ble reddet på mesterlig vis av keeper.

Kampen endte dermed 0-0. Rosenborg er klare for neste runde i Europa League etter å ha vunnet på bortemål.