Sogndal gikk offensivt ut og prøvde å få et tidlig mål da Rosenborg gjestet Fosshaugane søndag. Men etter et par halvsjanser til sogningene til Rosenborg over banespillet og beholdt det.

Hjemmelaget tok liten risiko og hadde kort avstand mellom forsvaret og midtbanen slik at det ble vanskelig for Rosenborg å komme seg gjennom, og Rosenborg fikk bare noen halvsjanser før pause. Begge lag var også litt upresise i pasnignsspillet, og begge målvakter fikk en rolig omgang.

Etter en drøy time kom Rade Prica til skudd fra 20 meter, men avslutningen gikk en halvmeter utenfor nærmeste kryss. Rosenborg fikk et lite press på Sogndal de siste minuttene av omgangen, men ikke nok til å skape store sjanser. Dermed målløst til pause.

Andre omgang inneholdt lagt flere sjanser, og det var Rosenborg som skapte den første store da Borek Dockal sendte avgårde ne markkryper fra 16 meter som gikk via stanga og keeper før den trilte langs mållinja og ble klartert. Like etter var det Dorsin som sendte avgårde et hardt skudd som Udjus akkurat fikk slått over tverliggeren.

Og RBK fortsatte å produsere sjanser. Prica ble spilt alene gjennom av Dockal etter 64 minutter, men satte skuddet utenforg. Like etter gjorde Elyounoussi det samme fra kloss hold.

Men målene skulle komme. Etter 69 minutter spilte Rosenborg seg flott gjennom Sogndal-feltet med én-touch-spill og Elyounoussi ble felt av Udjus. Straffe til Rosenborg, som Borek Dokal satte sikkert i mål.

Bare fem minutter senere var det klart for nok en straffe da Henriksen lurte bort Gustav Valsvik og ble felt i skuddøyeblikket. Også denne gang satte Dockal ballen ned til høyre og det sto 2-0.

I perioden etter målene skapte Rosenborg flere gode muligheter etter overganger, mot Sogndal som måtte fremover. Og tre minutter på overtid stresset Chibuike Sogndals Per Egil Flo til å miste ballen som bakerste utespiller og nigerianeren satte ballen kaldt forbi Udjus til 3-0.