1 – 1 (1–0)

Kvalifisering E-cup

23.08. 2012

Tilskuere: 21637

Legia Warszawa gikk som forventet offensivt ut fra start for å få et tidlig mål, men Rosenborgs forsvar hadde god kontroll.

Rosenborg kom på flere gode kontringer, samt noen etablerte angrep som fort kunne bli farlig. Etter 18 minutter sendte Markus Henriksen avgårde et hardt skudd som gikk via en motspiller og keeper fikk akkurat slått ballen over tverliggeren. Noen minutter senere svarte Michal Kucharczyk med et langskudd som gikk i en bue over Daniel Örlund og i tverliggeren.

Rosenborg fikk mer og mer kontroll på hjemmelaget utover i omgangen, men drøye tre minutter før pause rullet Legia Warszawa opp fra høyre mot venstre og en tellefeil i RBK-forsvaret gjorde at Jakub Kosecki fikk stå alene på 14 minutter og plasserte inn 1-0.

Legia styrte mest i første halvdel av andre omgang og produserte flere sjanser. Kucharczyk fikk på ny muligheten til å plassere ballen forbi Örlund etter drøyt 70 minutter, men denne gang var Örlund raskt nede og holdt ballen i fast grep. Like fikk Reginiussen headet en cornerball mot mål, men keeper hadde kontroll.

Så kom Rosenborg tilbake og gikk for det viktige bortemålet. Ti minutter før full tid ble et innlegg slått inn i Legia-boksen fra høyre og ballen ble headet ut til Borek Dockal på 17-meter. Tsjekkeren la ballen raskt til rette og banket ballen i mål ved den høyre stolperoten. Dockal har med det scoret i alle bortekampene i kvalifiseringen til Europa League.

Noen minutter senere fikk Dockal en ny mulighet på frispark fra 25 meter. Skuddet var hardt og velplassert, men keeper fikk en hanske på ballen. På overtid fikk Legia en siste mulighet, men headingen fra kloss hold gikk over. Dermed reiser Rosenborg hjem fra Polen med 1-1 og et godt utgangspunkt før returen om en uke.