2 – 1 (0–1)

Kvalifisering E-cup

30.08. 2012

Tilskuere: 8712

Rosenborg fikk en tøff kamp i Polen for en uke siden, men kunne ta meg et godt utgangspunkt tilbake til Trondheim etter at Borek Dockal utliknet til 1-1 ti minutter før slutt. Torsdag kveld var det duket for returoppgjøret på Lerkendal, om retten til å delta i gruppespillet i Europa League.

Hjemmelaget startet i et forrykende tempo og fikk en kjempesjanse allerede etter fire minutter. Mix spilte fri Tarik Elyounoussi, Legia-keeper Dusan Kuciak reddet med en mesterlig benparade. Etter Elyounoussis kjempesjanse voknet Legia, i likhet med de tilreisende supporterne. Polakkene trykket la inn et høyt press og kom til en del farlige skuddforsøk fra distanse, uten å true Daniel Örlund noe særlig.

36 minutter var spilt da gjestene tok ledelsen. Jon Inge Høiland mistet ballen i duell med Danijel Ljuboja. Angriperen fortserte noen meter før han banket ballen nede ved den høyre stolperoten til 1-0. Det resultatet sto seg også til pause.

Nyervervelsenes kveld

Rosenborg startet frisk etter hvilen og dominerte banespillet. De var aggressive og vant ballen høyt i banen, men det ville seg ikke på den siste tredjedelen. Vertene kom til en rekke innlegg, men kvaliteten og timingen på løpene var for dårlig, og Legia hadde god kontroll på det som kom. Drøye timen var spilt da RBK kom til to gode førsøk på kort tid. Først avsluttet Daniel Fredheim Holm rett på keeper fra 18 meter. Like etterpå headet Rade Prica rett på keeper, etter et godt innlegg fra Borek Dockal.

Drøye tyve minutter minutter før slutt skapte Legia en sjanse ut av ingenting. Målscorer Ljuboja fikk tid og rom, brente av fra 18 meter og ballen gikk klokkerent i krysstanga og ut. Rett etter sjansen smalt det i steden den andre veien. Dockal slo et presist innlegg som Tore Reginiussen stanget i mål til 1-1, hans første i RBK.drakta. Like etter målet var Legia nære ved å ta ledelsen. Marek Saganowski fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og skrudde den centimetere utenfor den venstre stolpen.

Tre minutter før full tid gikk Lerkendal til himmels. Et frispark ble stusset bakover av Prica. I hundre kom Mix, som på hel volley banket ballen i det venstre hjørnet til ellevill jubel fra hjemmesupporterne. Legia flyttet alle mann i angrep i sluttminuttene, men RBK klarte å ri av stormen og er klare for gruppespillet i Europa League.