4 – 1 (3–0)

Tippeligaen

16.05. 2007

Tilskuere: 21901

Det startet jevnt på Lerkendal, men Rosenborg hadde et lite overtak. Kampen var bare sju minutter da det første målet kom. Fredrik Stoor lurte Start-forsvaret, som måtte bruke ulovlige midler for å stoppe han. Det ble frispark til Rosenborg utefor høyre del av 16-meteren. Sapara la fint inn til Didier Konan som svarte på Tørums tillit og stanget inn 1-0, hans første tippeligamål.

Etter målet dalte intensiteten en periode og ingen av lagene skapte noe nevneverdig. Men da klokka passerte halvspilt omgang åpnet kampen seg. Først headet Konan i stolpen før gjestene fikk til et meget farlig innlegg som ble Hirschfeld slo til corner.

Slik som kampen åpnet seg måtte det bli flere mål. Etter 42 minutter fikk Rosenborg en corner fra venstre. Marek Sapara slo den presist til Daniel Braaten på første stolpe som stanget inn 2-0.

Bare minutter senere ble Didier Konan spilt igjennom og kom alene med keeper. Rolig satte han ballen ned til venstre for keeper og det sto 3-0 til pause!

Det ble også en jevn andreomgang, men Rosenborg hadde et visst initiativ og skapte noen mellomstore sjanser. Det ble mye kjemping og Rosenborg fikk mer og mer kontroll utover i omgangen.

Etter 70 minutter gikk Steffen Iversen opp i en duell med keeper, var høyest og ballen sneik seg inn i Start-målet. 4-0 til Rosenborg.

Da våknet også Start. Etter at Rosenborg ikke markerte spillerne godt nok i boksen fikk innbytter Midtun Lie umarkert gå opp og stange inn reduseringa.

Start fikk presse litt etter reduseringa, men poengene var aldri truet. Dermed vant Rosenborg 4-1 på Fotballens dag, 16.mai foran et fantastisk publikum ledet av Kjernen i storform!

Det var selvsagt god stemning i RBK-garderoben etter kampslutt. RBKTV gir deg straks reaksjoner og kommentarer.