Strømsgodset og Molde tok begge full pott tidligere denne helgen. Rosenborg måtte dermed ta full pott hjemme mot Vålerenga for å holde følge med tetlagene. Men det ble en tøff kamp mot Oslo-laget på Lerkendal.

Førsteomgangen åpnet i et høyt tempo og begge lagene sendte mange spillere i angrep. Kampen bølget mye fram og tilbake, men uten at noen av lagene klarte å skape de helt store mulighetene. Drøye kvarteret var spilt da Rosenborg fikk frispark på 20 meter. Borek Dockal skrudde frisparket over muren og i stolpen. Syv minutter senere skapte vertene nok en stor mulighet. Mikael Dorsin slo et nydelig innlegg fra venstre. Ballen havnet hos Tarik Elyounoussi på bakre stolpe, men headingen ble reddet på streken av Andre Muri.

33 minutter var spilt da RBK endelig fikk lønn for strevet. Daniel Fredheim Holm slår en presis corner som havner på bakre stolpe hos Rade Prica. Fra 5-6 meter banker han ballen i mål til 1-0. Svenken var virkelig på hugget i dag og ville ha mer. Fire minutter før hvilen jaget han et tilbakespill og kastet seg inn i duellen med Lars Hirschfeld. Prica var først på ballen, som rullet inn i det åpne målet til 2-0.

Minuttet før pause fikk Vålerengas Pape Diamanka marsjordre etter at han pådro seg sitt andre gule kort. Dermed gikk Rosenborg til pause med 2-0, etter en meget solid førsteomgang.

Kremmerhus på overtid

Like etter hvilen produserte Vålerenga sin første målsjanse. Mohammed Fellah dro seg inn fra kanten og prøvde å skru ballen i det venstre hjørnet. Daniel Örlund var med på notene og fikk bokset ballen unna. Oslo-laget fortsatte å presse på for redusering og kom til en del skuddmuligheter fra distanse, uten å sette Örlund på de helt store prøvene.

Etter det tok RBK kontroll over kampen og var det førende laget. På overtid økte vertene til 3-0 og hvilket kremmerhus det var. Ole Selnæs skrudde et frispark vakkert i krysset fra 18 meter. Dermed ble det en fortjent seier for Rosenborg, som rykket helt opp i ryggen på Strømsgodset og Molde.