1 – 2 (0–1)

Europa League

20.09. 2012

Tilskuere: 0

På et folketomt Ernst-Happel Stadion var det hjemmelaget Rapid Wien som startet best. Rosenborg hadde et lavt press, og forsøkte å utnytte farten i laget til gode kontringer, men var for upresise det første kvarteret.

Men da Rosenborg fikk presisjonen i pasningene på plass smalt det. Etter 18 minutter ble Prica taklet slik at Daniel Fredheim Holm ble spilt gjennom Rapid-forsvaret og kranglet til seg ballen i to dueller med hjemmelagets keeper. Ballen ble bare halvklarert ut til Prica og Elyounoussi, og sistnevnte plasserte ballen i det tomme målet fra 18 meter.

Etter målet fortsatte Rapid Wien å eie ballen, mens Rosenborg forsøkte seg på raske kontringer. Rapid vant ofte ballen raskt tilbake, men god og intensiv defensiv jobbing av Rosenborg gjorde at de store sjansene til østerrikerne uteble.

Rosenborg på sin side måtte ta vare på de sjansene som kom, og gjorde det til de grader. Etter en times spill kontret Rosenborg med mange folk og fikk etter hvert en corner. Den ble svingt presist inn av Dockal og Dorsin stanget inn 2-0.

Men det var langt fra avgjort. Seks minutter senere rev Markus Katzer seg løs på en corner og headet ballen enkelt i mål fra kloss hold. Og bare et par minutter senere fikk Rapid Wien straffe og kunne utligne fra krittmerket. Men Daniel Örlund var raskt nede i hjørnet og reddet skuddet!

I resten av kampen bølget det frem og tilbake. Rapid Wien måtte fremover og blottla seg bakover. Prica og Elyounoussi fikk mye rom å kontre i, og begge to kom til gode muligheter. Prica var nærmest da han ble spilt alene med keeper, men fra skrått hold satte han ballen i nettveggen. To minutter på overtid kom Rapid til et farlig innlegg som gikk gjennom hele feltet, 5-6 meter fra mål, men ingen kom på ballen og dommeren blåste deretter av.

Dermed fikk Rosenborg en perfekt start på Europa League med en sterk borteseier.