2 – 1 (0–0)

Tippeligaen

23.09. 2012

Tilskuere: 14802

Det ble en fartsfyllt åpning på Brann Stadion. Begge lag ville frem og score mål, og begge kom til muligheter. De største sto Rosenborg for, spesielt gjennom bra kombinasjonsspill sentralt i banen, hvor Leciejewski flere ganger måtte i aksjon. Holm ble spilt gjennom etter 15 minutter, men Brann-keeperen vartet opp med en god benparade.

Utover i omgangen var Rosenborg det skapende laget. RBK hadde ballen mye og kom til flere potensielle sjanser, men de avgjørende pasningene var litt for upresise. Rosenborg fikk også noen farlige brudd i mot, men Brann klarte ikke å straffe sine gjester. Omgangen ble avsluttet med en RBK-sjanse da Chibuike kom seg rundt på venstresiden og la inn til Elyounoussi som stupheadet like utenfor fra kloss hold.

Den andre omgangen fortsatte som den første, men nå kom lagene mer rundt på kantene. Rosenborg og Brann kontret på hverandres kontringer, og tempoet var bra. Etter 55 minutter ble John Chibuike spilt gjennom på venstresiden og kom i stor fart inn i 16-meteren. Han kikket etter alternativer, men så en liten luke mellom beina til Piotr Leciejewski og satte inn 1-0.

I perioden etter målet fikk Brann ha ballen mye, men Rosenborg forsvarte seg bra. Rosenborg justerte seg inn og fikk etter hvert god kontroll på hjemmelaget, men fem minutter før slutt klarte ikke Rosenborg å klarere skikkelig to ganger og innbytter Bård Finne satte inn en retur fra kloss hold.

Og bare fire minutter senere rotet Tore Reginussen og Daniel Örlund det til i duell med Kim Ojo og Ojo fikk komme alene gjennom- Spissen sendte ballen til Finne som trillet inn 2-1. Dermed klarte ikke Rosenborg å ta vare på muligheten til å reise tilbake til Trondheim som ledere av Tippeligaen.