5 – 2 (0–1)

Tippeligaen

28.09. 2012

Tilskuere: 11249

Rosenborg gikk på et surt tap mot Brann forrige helg og hadde ikke råd til å tape flere poeng hvis de ville være med i gullkampen. Fredag kveld skulle tapet i Bergen revansjeres, da Haugesund gjestet Lerkendal stadion.

Gjestene startet best og stresset Rosenborg med sitt agressive og offensive spill. Selv om Haugesund hadde av meste av ballinnehavet de første minuttene var det Rosenborg som var farligst. Spesielt farlig var det de gangene banens beste, Christian Gamboa kom seg fri på kanten og fikk slått inn foran mål.

Drøye kvarteret var spilt da Haugesund var nære ved å ta ledelsen. Alexander Søderlund spilte nydelig fri Håvard Storbæk, men Per Verner Rønning kastet seg ned og blokkerte avslutningen til corner. På den påfølgende corneren fikk gjestene uttelling. Ballen havnet hos Geir Ludvig Fevang på bakre stolpe og han satte ballen sikkert i mål fra 4-5 meter til 1-0.

Vertene tok over banespillet etter scoringen, med det var lite å som stemte denne førsteomgang. Rosenborg maktet aldri å produsere de helt store sjansene og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Haugesund.

I andre omgang snudde Rosenborg det totalt. Rosenborg gikk rett i angrep etter hvilen og skaffet seg en corner. Borek Dockals hjørnebrask havnet perfekt på pannebrasken til Per Verner Rønning, headingen ble forlenget videre i mål av en uheldig Alexander Søderlund. Dermed hadde hjemmelaget fått en perfekt start på andreomgang. Like etterpå var RBK igjen farlig frempå, men Rade Pricas heading gikk rett på Per Morten Kristiansen.

Seks minutter ut i omgangen fikk vertene ballen i mål på nytt. Pricas bommet totalt på en avslutning, men ballen havnet hos Tarik Elyounoussi som satte ballen i mål fra kloss hold. Men assistentdommeren vinket av for offside. TV-bildene viste at offsideavgjørelsen var feil og dermed ble den tidligere Fredrikstad-spilleren snytt for sin første scoring på Lerkendal.

RBK fortsatte i høyt tempo og fikk sin belønning. Umaru Bangura felte Prica på 17 meter og dommeren dømte frispark i god posisjon. Dockal skrudde ballen over muren og bort i det venstre hjørnet til 2-1. Hjemmelaget hadde snudd kampen i løpet av få minutter.

68 minutter var spilt da Prica endelig skulle lykkes. Et langt utspill fra Daniel Örlund ble headet opp i luften av en Haugesund-spillet. Fra skrått hold banket svensken til på hel volley og ballen gikk knallhardt i det vesntre hjørnet til 3-1. Da trodde man kampen var punktert på Lerkendal, men Haugesund ville det annerledes. Fem minutter senere scoret Fevang sitt andre mål for dagen da han headet en corner i mål via tverrliggeren.

Rosenborg jaktet flere scoringer og var fryktelig nære uttelling i minuttene etter gjestenes redusering. Både John Chibuike og Elyounoussi var millimetere unna å øke ledelsen på nytt. Men syv minutter senere var angrepsduoen på offensive igjen. Elyounoussi gikk forbi tre spillere før han sklet ballen i stolpen, returen fikk Chibuike kranglet i mål fra kloss hold.

Minuttet før full tid avgjorde hjemmelaget definitivt kampen etter et drømmeangrep. Elyounoussi spilte fri Gamboa. Høyrebacken slo hardt inn foran mål og Mix styrte ballen i mål fra kloss holdt til 5-2. Dermed tok RBK over tabelltoppen i Tippeligaen etter en sterk opphenting mot Haugesund.