0 – 1 (0–0)

Europa League

4.10. 2012

Tilskuere: 12587

Rosenborg fikk en glimrende start på årets gruppespill i Europa League da de slo Rapid Wien 2-1 på bortebane. I kveld jaktet Janne Jönssons mannskap på flere poeng, da det tyske storlaget Bayer Leverkusen gjestet Lerkendal stadion i flomlyset.

Vertene kom best i gang og presset Leverkusen høyt. Fire minutter var spilt da RBK produserte kampens første mulighet. Rade Prica ble spilt fri, men ble presset til å skyte fra skrått hold. Avslutningen fikk Bernd Leno slått unna, før Tarik Elyounoussi plukket opp ballen. Innlegget hans fant hodet til Prica som headet rett i en Leverkusen-forsvarer. Noen minutter senere var det tyskerne som fikk en god mulighet etter dødball. Daniel Örlund bommet da han skulle bokse unna ballen, men på blankt mål headet Manuel Friedrich ballen over mål.

Leverkusen tok over mer og mer utover i omgangen og var spesielt farlige på kontringer og dødballer. Midtveis i førsteomgang produserte de flere farligheter. Først fyrte Andre Schürrle av en kanon fra 25 meter som Örlund fikk slått unna. Like etter klinket spissmakker Junior Fernandes ballen i stolpen. I tyskernes gode periode ble RBK springende mye i mellom og hadde nok med å forsvare seg.

Da halvtimen var spilt rullet Rosenborg opp et praktangrep. Elyounoussi flikket til Ole Kristian Selnæs på venstrekanten. Unggutten spilte fri Prica med en smart pasning, men alene med keeper setter han ballen rett på Leno. Fem minutter før hvilen var gjestene nok en gang frempå etter en dødball. Friedrich fikk stå umarkert og fra kloss hold headet han like utenfor høyre stolpe.

Rosenborg gikk rett i angrep og fikk en god mulighet til å ta ledelsen. Elyounoussi spilte fri Prica som avslutter knallhardt fra skrå vinkel. Men nok en gang vartet Leno opp med en kjemperedning. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, etter en meget god førsteomgang av hjemmelaget.

Innbytteren avgjorde

Leverkusen tok kommandoen fra start av i andreomgang og etter ti minutter fikk de en glimrende mulighet ved Schürrle. Angriperen tråklet seg gjennom RBK-forsvaret, men maktet ikke å sette ballen forbi en patent Örlund. Tyskerne var hakket vassere enn RBK og kom til flere farlige innlegg utover i omgangen, men vertene kjempet heroisk inne i egen boks samtidig som Örlund vartet opp med flere kvalifiserte innlegg.

Kvarteret før slutt satte Leverkusen inn storscoreren Stefan Kiessling. Det skulle vise seg å være et smart trekk. Et hardt innlegg ble slått unna av Örlund, men returen havnet hos Kiessling som satte ballen sikkert i det åpne målet til 1-0. Syv minutter senere fikk gjestene en gedigen mulighet til å punktere kampen. Gonzalo Castro kom alene med keeper, men satte ballen i stolpen.

Rosenborg slet med å komme til de helt store mulighetene i andreomgang, men fem minutter før full tid klarte de å rulle opp et fint angrep. Innbytter John Chibuike spilte til Mikael Dorsin, som hadde skåret innover fra venstrekanten, men avslutningen var for løs og gikk rett i klypene til Leno.