Rosenborg - Sandnes Ulf
2 – 0 (1–0)

19.10. 2012

Tilskuere: 12551

Rosenborg er for alvor med i gullkampen og ville med seier mot Sandnes Ulf fredag kveld ta over tabelltoppen i Tippeligaen. Tre poeng ville også sette et press på gullutfordrerne Strømsgodset og Molde, som møtes i Drammen på søndag.

Det var en meget tam åpning på Lerkendal. Rosenborg virket rustne både i pasningsspillet og bevegelsene. Gjestene fra Rogaland fikk mye plass å boltre seg på, men klarte aldri å sette Daniel Örlund på de helt store prøvene. Drøye tyve minutter var spilt da vertene produserte sin første mulighet. Borek Dockal slo en lang ball til Rade Prica som svensken forlenget videre inn i feltet. Edier Frejd sleivet med klareringen som hadde retning mot det høyre hjørnet, med Sean McDermott fikk så vidt slått unna til hjørnespark.

Det var lenge mellom lyspunktene i førsteomgang, men drøye syv minutter før hvilen vartet RBK opp med et brukbart angrep. Daniel Freheim Holm fant John Chibuike som vendet opp sin oppasser på lekkert vis. Fra spiss vinkel avsluttet han i nettveggen. Like etterpå var hjemmelaget på farten igjen. Prica kom alene mot mål, men avslutningen gikk rett i kroppen på McDermott. Returen gikk i armen på en Sandnes Ulf-spiller og dommeren dømte straffe. Fra krittmerket var Dockal sikker og satten ballen til høyre for keeper til 1-0. Det var også pauseresultatet.

Avgjorde med høyrefoten

Andreomgang startet i det samme sporet som de første 45 minuttene, med dårlig tempo og kvalitet. Rosenborg virket småfarlige de få gangene de fikk etablert spill på Sandnes Ulfs banehalvdel, men det sviktet som oftets på den avgjørende pasningen. Midtveis ut i omgangen produserte hjemmelaget sin første store mulighet. Docklas slo et presist frispark inn i feltet. Tore Reginiussen hadde skaffet seg rom og headet ballen en meter til side for mål. Like etterpå fikk Prica en ny mulighet alene med keeper, men avslutningen ble blokkert i siste liten av Frejd.

Sandnes Ulf var med i kampen spillemessig, men det var RBK som produserte sjansene. Ti minutter før slutt kjempet innbytter Steffen Iversen ballen til seg inne i boksen. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos Tarik Elyounoussi som avsluttet rett på keeper. Like etterpå tok kapteinen ansvar. Dockal og Chibuike kombinerte fint på høyrekanten før nigerianeren slo hardt inn foran mål. Der kom Mikael Dorsin på et sugende løp og plasserte vakkert inn 2-0 med høyrefoten (!).

Dermed tok Rosenborg en viktig seier i kampen om gullet og satte samtidig et stort press på Strømsgodset og Molde, som møtes på Marienlyst søndag kveld.