1 – 2 (0–1)

Tippeligaen

27.05. 2007

Tilskuere: 6501

Det startet jevnt i hvalfangerbyen hvor begge lag gikk ut i offensiv stil og skapte flere halvsjanser i åpningsminuttene. Utover i omgangen tok Rosenborg noe mer over og var raske på overganger. Timingen i overgangene til begge lag ble litt for upresise og mange angrep ble vinket av for offside i den første omgangen.

Kaptein Roar Strand var godt med offensivt og satte Bugge Pettersen på prøve to ganger da han kom på løp og sparket som en ungfole fra 25 meter. Den sleipe ballen gjorde at Bugge Pettersen måtte gi retur, men Sandefjord fikk ryddet unna.

Etter 23 minutter var det Tettey sin tur til å prøve skuddfoten etter et flott raid. Bugge Pettersen gav på nytt retur etter et langskudd, og Iversen fikk sjansen til å sette ballen i det nærmest tomme målet. Ballen gikk likevel noen centimeter utenfor den venstre stolpen. Kampens største sjanse så langt.

Dommeren la lista veldig lavt i denne kampen, og det ble mye brudd i spillet på en regntung Storstadion. Rosenborg klarte ikke helt å komme inn i rytmen, spesielt da det kom til den siste tredjedelen.

Men det var Rosenborg som skulle ta ledelsen, og det på et godt tidspunkt. Tre minutter før hvilen fikk Rosenborg corner fra venstre, og Marek Sapara var som vanlig eksekutør. Didier Konan viste vilje i feltet, og ivorianeren som søndag ble tatt ut på landslaget, svarte ved å heade ballen i mål fra fem meter. Dermed gikk RBK til pause med ledelse 1-0 i Sandefjord.

Andreomgang var bare tre minutter gammel da Rosenborg doblet ledelsen. På en ny overgang la Sapara inn til Iversen på bakre stolpe. Iversen måtte rygge for å nå ballen, men klarte likevel å få nok trykk i headingen til at den gikk i en bue over keeper og i mål.

Det jevnet seg mer ut etter målet, men Rosenborg hadde initiativet. Men Tettey var uheldig og fikk ballen i armen på et innlegg, og dommeren pekte etter hvert på straffemerket. Straffen satte Tommy Knarvik kontant i mål, og det var ny spenning i kampen.

Reduseringa virket sterkt inn på hjemmelaget, som for en periode tok over initiativet i kampen. Rosenborg ble for ukonsentrerte både i det offensive og defensive spillet, og gjorde en del slurvefeil begge veier. Heldigvis klarte ikke Sandefjord å utnytte de sjansene som kom.

Mot slutten av kampen tok RBK mer over ettersom det ble mer bakrom å springe i. Først kom Konan igjennom. Med én mann i hælene satte han ballen utenfor mål, via Bugge Pettersen. Dommeren dømte utspark fra mål. Like etter var det Sapara sin tur alene med keeper, men Bugge Pettersen fikk også denne gang slått ballen ut over dødlinja. Igjen dømte dommeren utspill fra mål, og det var nok til at Sapara pratet på seg et gult kort.

Det skjedde ikke stort mer i den underholdende kampen, som endte med årets første borteseier for Rosenborg.