Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Rosenborg - Metalist Kharkiv
1 – 2 (0–0)

Europa League

25.10. 2012

Tilskuere: 10935

Startoppstilling:
Daniel Örlund
Christian Gamboa
Stefan Strandberg
Tore Reginiussen
Mikael Dorsin
Borek Dockal
Jonas Svensson
Mix
John Chibuike 77
Tarik Elyounoussi
Rade Prica

Innbyttere:
Daniel Fredheim Holm 77

Mål Minutt
Tarik Elyounoussi 46

Baklengsmål Minutt
Metalist Kharkiv 81
Metalist Kharkiv 89

Kampreferat:

Rosenborg startet bra i Europa League-kampen mot Metalist Kharkiv og skapte et par halvsjanser i åpningen.

Utover i omgangen spilte gjestene seg inn i kampen og Rosenborg ble til tider litt lave. Etter en knapp halvtime kom Metalist Kharkiv til skudd fra kanten av 16-meteren, men Örlund var raskt nede og fikk en hanske på det velplasserte skuddet.

Mot slutten av omgangen ble det mye Rosenborg. Først fikk Prica kjempet seg gjennom midtforsvaret, men ble for presset i skuddøyeblikket til å få avsluttet på mål. RBK kom også flere ganger til gode innlegg på venstresiden, men avslutningene sto ikke i stil og keeper Aleksandr Goryainov ble ikke satt på prøve.

Publikum hadde knapt satt seg etter pause før ballen satt i nota. 30 sekunder ut i omgangen rullet Rosenborg opp fra venstre mot høyre langs 16-meterstreken og ballen endte opp hos Tarik Elyounoussi som lekkert vippet ballen over keeper og det sto 1-0.

Rosenborg fortsatte å presse Metalist og på en corner etter 54 minutter kom Tore Reginiussen løs på bakre stolpe. Headingen gikk en halvmeter over.

Utover i omgangen hadde Metalist mye ball, men Rosenborg fikk noen store kontringsmuligheter, som dessverre ikke ble utnyttet til det fulle. Metalist kom nærmere og nærmere å skape noe stort og ti minutter før slutt kom målet. Et innlegg ble slått lavt fra høyre og Marlos styrte inn utligningen fra seks meter.

Rosenborg klarte ikke å få løftet seg nok etter utligningen og i stede var det Metalist som skulle snu det. Ett minutt før full tid fikk Metalist frispark og Cleiton Xavier banket ballen knallhardt i keeperhjørnet, bak en litt dekket Örlund som ikke rakk ned i tide. Dermed ble det et forsmedelig tap etter at Rosenborg hadde et veldig godt grep om poengene i 75 minutter, men mistet det hele på slutten.

Chris Thomas Skogli