2 – 0 (0–0)

28.10. 2012

Tilskuere: 11112

Begge lag startet den viktige "sekspoengerskampen" i Molde med stort tempo og ønske om å angripe. Men presisjonen var ikke like god og begge lag brøt tidlig og kontret på hverandre.

Den første større målsjansen kom etter halvspilt omgang da Daniel Berg Hestad fikk avsluttet fra 15 meter, men skuddet gikk langt utenfor. Tre minutter senere fikk også Rade Prica sendt avgårde et skudd, men treffet var dårlig og Ole Söderberg i MFK-målet hadde kontroll.

Molde koblet så et grep om banespillet og fikk trille ball. Rosenborg var aggressive i presset og fikk flere brudd, men presisjonen og tyngden i overgangene var litt for liten til å skape de store sjansene. Uansett var det kaptein Mikael Dorsin som avsluttet omgangen med den aller største muligheten da han kjempet seg forbi flere Molde-spillere og avsluttet fra kloss hold. Men skuddet gikk rett på Söderberg og det sto 0-0 til pause.

Rosenborg startet den andre omgangen best, men etter 10-15 minutter fikk hjemmelaget et lite press på RBK. Etter noen cornere på rad gjenvant Molde ballen uten 16-meteren og Pape Paté Diouf rev seg løs og headet det påfølgende innlegget i mål fra seks meter.

Molde var nær ved å doble ledelsen på ene Hestad-heading etter 70 minutter, men mot slutten sendte Rosenborg frem mange mann og klarte å skape et visst press på hjemmelaget. På overtid fikk Rosenborg et par dødballer og Daniel Örlund ble med i angrep. Men da Molde klarerte og kontret fikk Etzaz Hussain en enkel jobb med å trille inn 2-0. Dermed tapte Rosenborg toppkampen i Molde og ligger tre poeng bak dagens seiersherrer med tre kamper igjen å spille.