Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Strømsgodset - Rosenborg
2 – 1 (0–0)

Tippeligaen

4.11. 2012

Tilskuere: 7451

Kampreferat:

Rosenborg åpnet best i toppoppgjøret mot Strømsgodset. Begge lag måtte ha poeng og var ute etter å score mål, og det var Rosenborg som skapte den første store muligheten da Dockal banket et frispark mot krysset etter 18 minutter, men Kwarasey fikk akkurat slått ballen opp i tverliggeren.

Første omgang forble en omgang med mange potensielle, men få store målsjanser. Strømsgodset hadde ballen mest, men Rosenborg var aggressive i forsvarsarbeidet og kom til flere overganger som med litt mer presisjon kunne endt med store sjanser. Hjemmelaget fikk sin største mulighet da et skudd gikk via Jonas Svensson og holdt på sette Örlund ut av spill, men RBK-keeperen fikk plukket ned ballen.

Andre omgang fortsatte litt som den første, men nå var Rosenborg mer presise i overgangene. Etter en drøy time kontret Rosenborg ved Borek Dockal som spilte ballen til Rade Prica på kanten av 16-meteren. Prica dro seg ut og banket ballen i mål ved lengste stolpe ved venstrefoten.

Men bare tre minutter senere svarte Strømsgodset. Et tidlig innlegg kom mot bakre stolpe, og Ola Kamara snek seg bak ryggen til Høiland og satte ballen kontant i mål alene med Örlund.

I perioden etter målet kjørte hjemmelaget kampen, men begge lag gjorde pasningsfeil og kontret på hverandre. Men det var på en dødball at det neste målet skulle komme. Peter Kovacs var sterkest på en corner hvor han rev seg løs og headet mot mål. Örlund ble blokkert fra å komme frem til ballen og Strømsgodset gikk opp i ledelsen, til store protester fra RBK-benken.

Rosenborg sendte mye folk fremover i sluttminuttene for å få reduseringen som kunne skaffet et viktig poeng i gullkampen, men Strømsgodset sto i mot og beholdt alle poengene. Dermed et det fire poeng opp til Molde før de to siste serierundene, hvor både Molde og Rosenborg skal møte Hønefoss og Fredrikstad.

Chris Thomas Skogli