Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Metalist Kharkiv - Rosenborg
3 – 1 (1–1)

Europa League

8.11. 2012

Tilskuere: 34235

Kampreferat:

Det var et Metalist spekket med sør-amerikanske spillere som fikk den beste starten hjemme på OSK Metalist Stadion. Kampen var bare tre minutter da venstreback Fininho slo et tidlig innlegg fra 40 meter over til Taison som banket til fra nesten død vinkel, knallhardt i lengste kryss bak Lund Hansen. Bare to minutter senere var Taison igjen farlig frempå da han ble spilt alene gjennom med Lund Hansen, men RBKs sisteskanse reddet flott.

Rosenborg kom etter hvert litt mer inn i kampen og fikk sin første mulighet etter 20 minutter. RBK kom seg opp til 20 meter hvor Steffen Iversen avsluttet like utenfor.

Men det var hjemmelaget og gruppefavorittene Metalist som skulle kjøre kampen, og kom til flere farlige avslutninger. Bakerst sto imidlertid Alexander Lund Hansen som en mur og stoppet skudd etter skudd.

Effektiviteten er ofte avgjørende i europacupen, og Rosenborg viste nettopp effektivitet etter 43 minutter da Iversen vant duellen etter et utspill, Fredheim Holm tok andreballen og spilte gjennom Borek Dockal som satte ballen under keeper og i mål!

Andre omgang ble jevnere og Rosenborg fikk opp presisjonen i pasningsspillet og dermed flyttet presset lengre opp på banen. Dockal kom til flere skudd, men traff motspillere, mens Metalist Kharkiv kom nærmere og nærmere på dødballer og satte ballen i stolpen etter en drøy time.

Og til slutt kom målet. Metalist fikk et brudd inne på Rosenborgs halvdel og Cleiton Xavier kom på et løp fra sin sentrale midtbaneposisjon og ble ble spilt gjennom alene med Lund Hansen som denne gangen ikke kunne gjøre noe for å forhindre at Xavier sendte hjemmelaget i en ny ledelse.

Rosenborg klarte aldri å sette inn den nødvendige sluttspurten og på overtid satte Torres den endelige stopperen for Rosenborgs muligheter til avansement med et skudd fra ti meter.

Chris Thomas Skogli