Rosenborg - Fredrikstad
0 – 1 (0–1)

11.11. 2012

Tilskuere: 12258

Rosenborg har hatt en tung periode i Tippeligaen de siste ukene, hvor tap mot Molde og Strømsgodset har sendt de ut av gullkampen. Med minst uavgjort hjemme mot Fredrikstad søndag kveld ville trønderne sikre tredjeplassen, som også gir en billett til Europa neste sesong.

Hjemmelaget startet best på Lerkendal og skapte kampens første mulighet etter to minutter. Jonas Svensson la hardt inn til Steffen Iversen som regelrett bommet på ballen fra god posisjon. Etter en brukbar åpning kom Fredrikstad mer inn i kampen og var nære ved å ta ledelsen da kvarteret var spilt. Nenad Sreckovic slo en presis corner mot bakre stolpe og Jørgen Horn var bare centimetere unna å skli ballen i mål.

Halvtimen var spilt da gjestene fra plankebyen tok ledelsen. Andreas Landgren ble spilt fri på venstrekanten og la presist ut til Robert Stene som plasserte ballen vakkert i det lengste hjørnet til 1-0. Vertene prøvde å svare fem minutter senere. Mohammed-Awal Issah testet skuddfoten fra 25 meter, men Jon Masalin vartet opp med en kjemperedning. Minuttet før pause var det Iversen sin tur til å prøve seg. Svensson lobbet ballen til angriperen som i duell med tre FFK-forsvaret fikk kontroll over ballen og avsluttet rett på Masalin. Kort tid etter var det Mix som dro seg fri, men nok en gang vartet den finske keeperen opp med en kvalifisert redning. Dermed kunne gjestene gå til pause med 1-0.

Rosenborg gikk rett i angrep etter hvilen. Daniel Fredheim Holm kombinerte fint med Borek Dockal, men tsjekkerens avslutning fra 18 meter ble blokkert av Lars Grorud. 66 minutter var spilt da Jonas Svensson kom på et sugende løp inne i boksen. Midtbanespilleren la ballen til rette, men avslutningen gikk høyt over mål fra god posisjon. Hjemmelaget slet med å holde rytmen i angrepene sine og produserte få sjanser. Per Verner Rønning ble flyttet opp i angrep i sluttminuttene og det trekket var nære ved å lykkes tre minutter før full tid. Iversen flikket ballen til en umarkert Rønning, men fra 6-7 meter headet han like over mål.

Dermed vant Fredrikstad 1-0 etter en svak forestilling av Rosenborg.