Hønefoss - Rosenborg
1 – 4 (0–1)

18.11. 2012

Tilskuere: 3416

Rosenborg har vært inne i en svak periode med fem strake tap. I kveld skulle de prøve å revansjere seg da de møtte Hønefoss på AKA Arena. Med uavgjort ville RBK sikre bronse, men med seier kunne ta sølv dersom Strømsgodset tapte hjemme mot Stabæk. For Hønefoss sto det minst like mye på spill og de måtte ha poeng for å være helt sikre på spill i Tippeligaen også neste sesong.

Hønefoss gikk offensivt til verks og spilte veldig direkte i starten av oppgjøret. To minutter var spilt da de skapte sin første mulighet. Mats Andre Kaland dro seg fri på venste og slo presist inn til Riku Riski. Finnen prøvde seg på en volley fra 7-8 meter, men traff ikke rent nok og ballen trillet inn til Alexander Lund Hansen. Rosenborg hevet seg etter en god Hønefoss-åpning og rullet opp et bra angrep etter ti minutter. Mix kom i et fint driv før han chippet fri Rade Prica. Svensken banket ballen i tverrliggeren, men dommeren hadde uansett vinket for offside.

Rosenborg dominerte mye av banespillet og kom seg ofte til gode innleggsmuligheter, men slet med å produsere de helt store mulighetene. 26 minutter var spilt da gjestene endelig fikk uttelling. Mix slo en presis corner som Stefan Strandberg stanget i mål via stolpen til 1-0. Ti minutter senere var gjestene nære ved å øke ledelsen. Daniel Fredheim Holm driblet av tre Hønefoss-spillere før han avsluttet like over fra spiss vinkel.

Vertene kom inn i kampen igjen mot slutten av omgangen og produserte et par gode muligheter. Nærmest var de fire minutter før hvilen. En corner fra Hainer Mora havnet på pannebrasken til Mikkel Vendelboe, men en klasseredning av Lund Hansen hindret scoring. Helt på tampen var Fredheim Holm frempå, men avslutningen fra 17 meter strøk den høyre stolpen til Steven Clark. Dermed gikk RBK til pause med 1-0 ledelse.

Hønefoss gikk ut i hundre etter hvilen og fikk umiddelbart en stor mulighet. Arnor Adalsteinsson la presist inn til Kaland, men angriperens heading ble for løs og trillet inn til Lund Hansen. Like etterpå dro Vendelboe seg inn fra venstrekanten og avsluttet klokkerent i stolpen. Ti minutter ut i omgangen var hjemmelaget nok en gang på fære. Riski kom alene mot mål, men klarte ikke å overliste en god Lund Hansen i RBK-buret. I steden for utlikning, så økte Rosenborg ledelsen. En bra utnyttet kontring havnet hos Tarik Elyounoussi som avsluttet hardt mot det lengste hjørnet. Clark reddet, men returen satte Fredheim Holm enkelt i mål fra kloss hold.

Drøye tyve minutter lyktes det endelig for Prica. Svensken ble vakkert spilt fri av Fredheim Holm og alene med keeper sendte han ballen i en bue over Clark og i mål til 3-0. Kvarteret før full tid fikk Hønefoss sin redusering. Lund Hansen måtte gi retur på et skudd og Riski trillet enkelt inn reduseringen i det tomme mål. Men Rosenborg skulle svare raskt. Per Verner Rønning hadde bare vært på banen i to minutter da han stanget en corner fra Ole Selnæs i mål til 4-1. Dermed kunne Rosenborg ta med seg alle poengene og bronsemedaljen hjem til Lerkendal.