Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Odd - Rosenborg
1 – 2 (1–0)

Tippeligaen

18.06. 2007

Tilskuere: 5640

Kampreferat:

Rosenborg startet best i Skien og fikk noen gode avslutningsmuligheter. Både Sapara og Iversen fikk skutt, men det ble litt for upresist på Odds nye stadion.

Etter 20 minutter hadde ikke hjemmelaget skapt noe som helst, men på en overgang lurte Pozpech Roar Strand, ble felt på 16-meterstreken og fikk straffe. Per Nilsson var sikker fra krittmerket og satte inn 1-0.

Det var jevnt etter målet. Odd fortsatte å ligge bakpå og satset på kontringer. Rosenborg maktet ikke legge skikkelig press på vertene før etter 40 minutter. Gode kombinasjoner på høyresiden var grunnlaget for flere gode RBK-angrep, og minuttet før slutt ble Basma spilt igjennom og fikk skutt. Jarsten var imidlertid raskt nede og fikk slått til corner.

Til tross for RBK-presset i slutten av omgangen gikk Odd Grenland til pause med ledelse 1-0.

Per Ciljan Skjelbred startet den andre omgangen med en enorm vilje, og ofret seg allerede i sin første involvering da han kom alene med Jarstein. Men han fikk ikke uttelling denne gangen. Skjelbred gav likevel ikke opp og dro laget opp med sin gode innsats. Etter 52 minutter fikk han sin fortjente uttelling da Iversen fikk ballen innenfor Odds 16-meter. Iversen sendte ballen uselvisk videre til Skjelbred som utlignet til 1-1.

Med et høyere innsatsnivå kom også de store sjansene. Daniel Braaten fikk et innkast på høyde med 16-meteren. Kastet gikk via høyreback Roar Strand og inn til Konan som satte ballen i mål fra sju meter bare seks minutter etter utligninga.

Med en ledelse holdt Rosenborg, som mot Fredrikstad og KIL/Hemne igjen på å miste intensiteten i spillet. Knut Tørum satte innpå krigeren Vidar Riseth for Daniel Braaten.

Like etter gikk Steffen Iversen opp i en duell i Odd Grenlands 16-meter og ble midten av en sandwich. Da dommeren blåste såg mange det som en selvfølgelighet at det var dømt straffe til Rosenborg. Dommer Skjerven mente likevel Iversen hadde gjort noe han ikke burde og dømte frispark motsatt vei. Iversen reagerte sterkt på det tapte straffesparket og fikk gult kort.

Skjelbred var igjen frempå minuttet før slutt og rundet Jarstein. Han fikk likevel ikke vridd seg nok til å skyte, og la heller ballen videre til Yssouf Kone som satt ballen utenfor det nesten åpne målet fra sju meter.

Rosenborg hadde kontroll de siste minuttene, og tok med seg tre poeng hjem til Lerkendal.

Chris Thomas Skogli