Lyn - Rosenborg
2 – 1 (1–0)

25.06. 2007

Tilskuere: 10300

Det startet jevnt på Ullevaal, med et par store sjanser til begge lag. Det var fort klart at dette umulig kunne bli en målløs kamp.

Og allerede i det åttende minutt kom det første målet - i form av en gavepakke fra Mikael Dorsin. Etter å ha blitt stoppet i et forsøk på oppspill, vant Dorsin igjen ballen på linje med 16-meteren. Han spilte ballen rolig inn i et helt åpent RBK-forsvar hvor Edu alene var mottaker av ballen. Han rundet enkelt Hirschfeld og satte inn 1-0. Diskusjonen om unødvendige baklengsmål opprettholdes.

Etter målet ble Lyn litt mer defensive, og så ut til å satse mer på raske overganger mot sine raske offensive spillere. Rosenborg tok mer over spillet og anført av en god Daniel Braaten rullet opp angrep etter angrep utover omgangen. Men fortsatt var det de små detaljene på den siste tredjedelen av spillet som gjorde at RBK ikke fikk det viktige målet før pause.

Rosenborg fortsatte i den andre omgangen som den første sluttet. Med full kontroll i banespillet og press på et defensivt hjemmelag var det bare effektiviteten foran mål det sto på.

Og når Rosenborg ikke scoret når muligheten bød seg frem, hadde hjemmelaget en spiller som ikke trenger mange sjanser. Edu vant ballen på venstrekanten og tråklet seg igjennom halve RBK-forsvaret på langs før han satte ballen i mål bak Lars Hirschfeld. 2-0 til Lyn etter 75 minutter.

Med en god Daniel Braaten ble det mange frispark i god posisjon for innlegg og skudd. Marek Sapara var litt upresis i den første omgangen, men viste sin spisskompetanse etter 81 minutter. Fra 17 meter satte han et frispark helt oppe i det lengste hjørnet, og det var igjen kamp på Ullevaal.

Men da var det for sent. Et slitent hjemmelag forsvarte seg med alt de hadde de siste minuttene, og gikk til slutt av Ullevaal-matta med tre poeng etter en kamp hvor Rosenborg hadde banespillet, men motstanderen effektiviteten.