Tippeligaen

2.07. 2007

Tilskuere: 20320

Rosenborg hadde styringa fra start mot Aalesund. Det ble skapt mange brudd, men overgangsmulighetene ble heller dårlig tatt vare på det første kvarteret. Men tross noen feilpasninger og gale offensive valg, kom Rosenborg seg stadig høyere opp på banen.

Pasningene begynte å sitte bedre og Rosenborg kombinerte flott både på høyre og venstre kant. Etter 22 minutter ble Daniel Braaten pent spilt igjennom på en god RBK-overgang. Men skuddet fra kloss hold ble klarert til corner.

Men når Rosenborg holdt på å få tingene til å gli kom det en periode som rett og slett var trist. Med en ballbesittelse en ikke har sett maken til på Lerkendal i år, mot en motstander som ikke hadde noe å by på, forsvant plutselig all bevegelse i Rosenborg-laget.

Med en usikkerhet som spredde seg ble det mange feilpasninger, og påfølgende færre løp, til stor frustrasjon blant de over 20 000 oppmøtte. Men det sto ikke på antall muligheter i denne kampen. Nærmest før pause var Rosenborg da Steffen Iversen fikk et frispark på 18-meter. Marek Sapara sendte ballen opp mot keeperhjørnet, men Adin Brown var raskt oppe og slo til corner.

Lagene gikk til pause med 0-0.

Knut Tørum hadde nok brukt noen ord i garderoben for å fyre opp spillerne før den andre omgangen, men bare to minutter ut i omgangen fikk gjestene gå veldig uhindret fremover på en overgang. Austnes la inn fra høyre og ballen gikk helt over på bakerste stolpe. Der kunne Jeffrey Aubynn enkelt sette ballen i målet bak Hirschfeld. 1-0 til Aalesund.

Da våknet Rosenborg. Daniel Braaten kjempet for hvert skritt på venstrekanten, og Skjelbred fulgte opp med sin kjente ungdommelige innsats. Godt støttet av Kjernen kunne en ane at noe var i gjære. Bare minuttet senere kom RBK rundt på høyrekanten. Fredrik Stoor slo et presist innlegg til en umarkert Steffen Iversen. Fra ti meter headet Iversen ballen sikkert forbi Brown, til stor jubel fra de over 20 300 på tribunene!

Nå var Rosenborg virkelig i siget. Anført av en leken Danel Braaten ble det motorvei på venstresiden. Men det var nok en gang fra høyresiden de store farlighetene ble produsert. Denne gang var Basma eier av innleggsfoten. Innlegget gikk til en høytragende Iversen som vant duellen med Brown. Dermed kunne Braaten rolig spasere ballen i mål. Kampen var snudd på sju minutter!

Resten av omgangen handlet bare om å sette spikeren i kista. Alle i Rosenborgs angrepsrekke, samt indreløperne hadde store sjanser til å avgjøre, men misbrukte sjansene én etter én.

Straffen kom tre minutter på overtid. Aalesund fikk et innkast nede ved cornerflagget og innbytter Lasse Olsen var på plass. Hans lange innkast kan sammenlignes med corner. Denne gang ble det ei mølje foran mål da kastet kom. Hirschfeld ble forstyrret og havnet inne i målet, og Aalesunds keeper Adin Brown stanget inn utligninga.

Dermed ble det et nytt poengtap på Lerkendal etter mange misbrukte RBK-sjanser.