4 – 2 (1–0)

Tippeligaen

22.07. 2007

Tilskuere: 18893

Det ble en jevn start på kampen, men Rosenborg hadde et lite initiativ. Viking så ut til å satse på overgang og de lot blant annet hele tre spillere stå i angrep på defensiv corner. Friskt på bortebane av siddisene.

Det ble ikke skapt mange sjanser den først halvdelen av førsteomgang, men Rosenborg sto for de få store. Blant annet sendte Sapara et skudd fra 30 meter like utenfor. Etter 22 minutter kom et kjempeangrep fra RBK. I kaoset foran Austbø ofret Iversen seg og sendte ballen videre til Konan. Ivorianeren gjorde ingen feil og sendte ballen i mål på hel volley.

Rosenborg hadde bedre kontroll etter målet og skapte det som var av sjanser. Først sendte Roar Strand et langskudd i fin bane mot Viking-målet. En forsvarer var borti og forandret banen, og ballen gikk centimetre utenfor. Den påfølgende corneren satte Konan like over. RBK presset på slutten av omgangen og gikk til pause med en fortjent ledelse.

I stede for å senke nivået med en ledelse, som har vært en uvane i vårsesongen, beholdt Rosenborg konsentrasjonen fra start i den andre omgangen. Og bare etter fem minutter kom belønninga. På en Saparacorner fra venstre, stupheadet Steffen Iversen inn 2-0!

Rosenborg hadde god kontroll utover omgangen og vartet opp med mye flott angrepsfotball. Steffen Iversen scoret sitt andre for dagen, denne gang med høyrefoten på bakre stolpe etter 82 minutter.

Men så mister Rosenborg konsentrasjonen bakover. Hannes Sigurdsson satt enkelt inn reduseringsmålet etter 86 minutter, men Rosenborg svarte umiddelbart da Konan banket inn 4-1 i det påfølende angrepet.

Da det gjenstod minuttet av ordinær tid reduserte gjestene igjen, men de tre poengene var aldri truet. Dermed endte høstens første kamp med seier og tre gode poeng.