Europa League

22.11. 2012

Tilskuere: 8320

Rosenborg startet meget bra i Europa League, men tre tap på rad førte til at de var sjanseløse til å avansere fra gruppen sin. Fredag kveld skulle de likevel gi jernet da tabelljumpo Rapid Wien gjestet Lerkendal stadion, til sesongens siste hjemmekamp.

Det var en jevn åpning og begge lagene hadde problemer på det sleipe underlaget. Rapid Wien kom til et par brukbar skuddmuligheter i løpet av de første minuttene, men ingen av forsøkene satte Alexander Lund Hansen på de helt store prøvene. Rosenborg var også farlig frempå da John Chibuike og Tarik Elyounoussi kontret med stor hurtighet, men nigerianerens avslutning ble blokkert.

Tretten minutter var spilt da gjestene fikk kampens første mulighet. Terrence Boyd spilte fri Deni Alar, men alene med keeper satte han ballen svakt utenfor den venstre stolpen. Bare minutter senere var østerrikerne på farten igjen daChristoper Trimmel ble spilt fri inne i boksen, men nok en gang gikk avslutningen til side for mål. På dette tidspunktet var gjestene inne i en god periode og skapte ytterligere en stor mulighet da Boyd styrte et innlegg i nettveggen.

Drøye halvtimen var spilt da Rosenborg tok ledelsen etter en fantastisk scoring av Chibuike. Angriperen får ballen inne i boksen og drar av 3-4 Rapid-spillere før han tupper ballen til høyre for keeper til 1-0. Vertene tok over mer av spillet etter scoringer og presset Rapid Wien bakover på banen. Fire minutter før pause fikk frispark i farlig posisjon, men Borek Dockals knallharde forsøk fra 25 meter ble slått unna av Jan Novak.

Rapid Wien startet meget bra etter pause og fikk flyttet laget sitt høyt i banen. Syv minutter etter hvilen tok de ledelsen. En corner havner hos Thomas Schrammel på bakerste stolpe. Vesntrebacken banker inn 1-1 med en fin avslutning.

Og vondt skulle bli værre. Rosenborg fikk flere brudd i god posisjon, men klarte ikke å utnytte overgangsmulighetene. Det gjorde derimot Rapid Wien etter 66 minutter da Rapid overtok ballen på RBKs halvdel og Harald Pichler sendte avgårde et hardt skudd som Lund Hansen ikke klarte å holde. Da dukket Terrence Boyd opp og banket returen i mål.

Like etter burde RBK få en kjempemulighet til å utligne da Mix ble tydelig ble tatt i 16-meteren, men dommeren unnlot å peke på krittmerket. Utligningen kom likevel, for da Elyounoussi fikk sjansen fra kloss hold etter 76 minutter lot han ikke seg be to ganger, da han dro seg forbi en spiller og banket ballen via keeper og i mål.

Og bare tre minutter senere vartet Rosenborg opp med et kontringsmål av høy klasse. Steffen Iversen spilte gjennom Jonas Svensson som fant en umarkert Rade Prica på bakre stolpe. Pasningen var perfekt timet, og Prica chippet ballen over keeper og i mål.

Rapid Wien kjørte alle mann i angrep mot slutten, og Rosenborg fikk et par farlige overgangsmuligheter. Stillingen sto seg uansett ut kampen og Rosenborg vant 3-2 i årets siste hjemmekamp!

NB! Dette var også Steffen Iversens siste hjemmekamp og etter kampen fikk Steffen blomster og ble takket av til trampeklapp av Lerkendal-publikummet.