1 – 0 (0–0)

Europa League

6.12. 2012

Tilskuere: 10503

Den siste Europa League-kampen åpnet jevnt, men det var hjemmelaget Bayer Leverkusen som fikk de første mulighetene. Etter ni minutter tråklet Bayer Leverkusen seg inn i 16-meteren og Carlinhos avsluttet på Lund Hansen fra kort hold.

Omgangen fortsatte jevnt, men begge lag var litt upresise når det virkelig gjaldt foran mål. En litt uvanlig situasjon oppsto også etter en halvtimes spill da en publikummer blåste i fløyta da Leverkusen hadde ballen ved egen dødlinje. Spilleren spilte ballen over linja, og hjemmelaget ble forvirret da dommeren korrekt pekte på hjørneflagget. Men RBK utøvde fair play og Tarik spilte ballen ut til utspark.

Mot slutten av omgangen fikk Rosenborg satt et press på Bayer Leverkusen og Tarik Elyounoussi fikk en stor mulighet til å sende RBK i ledelsen på vakreste vis da han på et innlegg fra høyre saksesparket ballen mot mål, men dessverre gikk ballen rett på keeper. Like etterpå fikk Prica gå upresset opp i Leverkusen-feltet, men headet over. Målløst til pause.

Kampen åpnet seg enda mer i andre omgang, hvor begge lag tenkte raske overganger og kontret på hverandre. Elyounoussi ble spilt gjennom etter 15 minutter, men satte ballen i nettveggen. Også flere andre ganger kunne RBK komme til store målsjanser, men den siste pasningen ble for upresis.

Fem minutter senere var det Bayer Leverkusen som fant veien til nettmaskene. Carlinhos slo et innlegg langsbakken, men ingen i backfireren klarte å stoppe ballen og Julian Riedel fikk en enkel jobb på bakre stolpe og styrte inn 1-0.

Etter målet gikk lufta ut av RBK en periode, men i sluttminuttene ble mange mann sendt i angrep og det ble produsert et par halvsjanser. Et halvannet minutt før tillagt tid var over, kom Chibuike til skudd fra 17 meter, men ballen gikk en halvmeter over mål. Dermed ble det et knepent tap borte mot Bayer Leverkusen og Rosenborg endte opp med seks poeng i gruppe K.