2 – 1 (2–0)

Tippeligaen

28.07. 2007

Tilskuere: 6990

Tromsø åpnet friskest på Alfheim, og produserte en meget god sjanse med Morten Moldskred allerede etter tre minutter. Tidligere Tromsø-keeper Lars Hirschfeld var imidlertid med på notene. Men målet skulle komme for hjemmelaget. Sigurd Rushfeldt ble spilt gjennom i bakrommet og Moldskred hadde en enkel oppgave med å sette ballen i nettet da pasningen ble lagt inn i femmeteren. En perfekt start for Tromsø og 1-0 etter et kvarter.

Tromsø bestemte alt den første halvtimen på Alfheim. Rosenborg hengte rett og slett ikke med i svingene, og skal være glad de bare lå under med ett mål. Men det skulle bare bli verre for bortelaget. Kombinasjonen Rushfeldt/Moldskred ble nok en gang avgjørende da sistnevnte kippet elegant ballen i mål over Hirschfeld, og helt fortjent 2-0 til Tromsø.

Rosenborg klarte å presse Tromsø litt tilbake mot slutten av omgangen, men må gå av banen uten å skape en eneste målsjanse etter første 45 spilte minutter.

Knut Tørum valgte å sette inn både Yssouf Koné og Vidar Riseth i pausen for å få fart i laget. Og det var bedring å spore de første minuttene av 2.omgang, men Rosenborg slet fremdeles med å skape sjanser når kampen rundet 60 minutter.

Tromsø fikk etter hvert mange kontringsmuligheter mot et offensivt Rosenborg, og var nærmere 3-0 enn Rosenborg var en redusering. Med et kvarter igjen skapte endelig bortelaget sin første kvalifiserte målsjanse. Koné raget høyest på en corner, og bare en kanonredning fra Ramovic hindret Rosenborgs første scoring.

Men så løsnet det for trønderne. Steffen Iversen forserte oppover på banen, ballen endte hos Tettey som klinte den opp i vinkelen, og dermed 2-1 med åtte minutter igjen av kampen. Og dermed fikk Rosenborg blod på tann.

I sluttminuttene kjørte Rosenborg kampen fullstendig, men det ville seg ikke. Yssouf Koné var nærmest da han satte ballen i tverrliggeren, men nesten fem minutter på overtid blåste dommer Tommy Skjerven av kampen.