Rosenborg fikk en glimrende start på sesongen da Odd Grenland ble slått 1-0 i Skien i første serierunde etter et drømmemål av Mike Jensen. I kveld var det duket for et skikkelig klassiker da Brann gjestet det splitter nye Lerkendal-gresset. Bergenserne kom til Trondheim stinne av selvtillitt etter en sterk hjemmeseier mot Vålerenga og det var duket for en spennende kamp mellom to offensive lag.

Begge lagene gikk ut i hundre og etter tre minutter var gjestene på en farlig visitt. Erik Huseklepp ble spilt fri, angriperens avslutning gikk via Mix og tvang fram en kjemperedning av Alexander Lund Hansen. Like etterpå var det Rosenborg og Nicki Bille Nielsens tur til å presentere seg. Dansken fikk ballen på tyve meter, men avslutningen hans på hel volley ble mesterlig reddet av Piotr Leciejwski. Kvarteret var spilt da Nielsen igjen var farlig frempå. Ballen ble slått skrått ut til dansken, men avslutngen fra 16-meteren ble nok en gang reddet av Leciejewski.

Drøye halvtimen var spilt da RBK var svært nære ved å ta ledelsen. Mix og Mikael Dorsin kombinerte fint og sistnevnte fikk sjansen fra 18 meters hold. Venstrebacken prøvde å skru ballen i det lengste hjørnet, men Leciejewski, som sto som en levende vegg i førsteomgang, hindret nok en gang scoring med en kvalifisert redning. Ti minutter før hvilen fikk hjemmelaget en utrolig dobbelsjanse. Først redder den polske keeperen frisparkforsøket til Dorsin, returen havner hos Nielsen, men nok en gang var Leciejewski på rett plass.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Dominerte fullstendig

Tre minutter etter hvilen fikk omsider Rosenborg hull på byllen. Et hjørnespark havner hos Mix som avsluttet fra kloss hold og Leciejewski måtte gi retur som Dorsin satte kontant i måk fra kloss hold til 1-0. Da var vertene virkelig på offensiven og fire minutter senere økte de ledelsen. Dorsin slo et presist innlegg til Mix og fra god posisjon bredsidet midtbanespillern ballen i mål til 2-0. Dermed fikk vertene en drømmeåpning på andreomgangen.

Etter scoringene roet kampen seg betraktelig og Rosenborg trillet mye ball, Brann på sin side virket mere tannløse etter hvilen og slett med å skape de helt store farlighetene. Fem minutter før slutt var det dermed veldig fortjent at vertene økte til 3-0. Innbytter Borek Dockal utnyttet en feil i Brann-forsvaret og banket ballen vakkert i det lengste hjørnet fra 16 meter. Rosenborg leverte en strålende andreomgang og på overtid fastsatte Dorsin sluttresultatet til 4-0 med sin andre scoring for kvelden.