Rosenborg dro til Sogndal i den tredje tippeligarunden og møtte som forventet et godt organsiert lag som den første halvtimen ikke slapp til én målsjanse.

Men Rosenborg fortsatte å være gode på gjenvinning av ballen høyt i banen og etter hvert satt også angrepsspillet som det skulle. Etter en drøy halvtime vant Tarik Elyounoussi ballen like utenfor 16-meteren, og spilte en stikkpasning til Svensson. Verdalingen la lavt inn og fant Tobias Mikkelsen som banket inn ledermålet fra 13 meter.

Det raske pasningsspillet til Rosenborg fortsatte å skape trøbbel for Sogndal og like før pause var Tarik igjen involvert da RBK doblet ledelsen. Han avsluttet via en Sogndal-forsvarer og ballen gikk i en bue bak forsvaret. Nicki Bille stupte frem og fikk stusset ballen i mål like foran keeperens hender.

Men det var ikke nok for Rosenborg, som avsluttet en meget sterk omgang med nok en scoring, ett minutt på overtid. RBK trykket hjemmelaget inn i egen 16-meter og Mix ble spilt gjennom. Han la inn til Elyounoussi som banket ballen via en Sogndal-spiller og i tverliggeren. På returen var Svensson på plass og satte inn RBKs tredje på 15 minutter.

Andre omgang ble kanskje litt preget av resultatet. Rosenborg hadde holdt et høyt press og tempo gjennom den første omgangen, og Sogndal fikk ha ballen med etter hvilen. Midtvegs i andre omgang ble det litt større avstander i RBK og Sogndal fikk skapt sin første mulighet da Bolseth fikk skutt fra kloss hold, men Reginiussen blokkerte.

Rosenborg var likevel ikke ferdig for kvelden på en kontring etter 75 minutter gikk det fort fremover. Nicki Bille Nilsen slo en god pasning til Tarik Elyounoussi som likegodt satte ballen mellom bena på Sogndal-keeper Dahlin og i mål. Dermed vant Rosenborg 4-0 borte mot Sogndal og fortsetter den gode sesongåpningen med tre nye poeng.