Rosenborg - Start
1 – 1 (1–0)

12.04. 2013

Tilskuere: 15662

Etter en god start på årets Tippeliga sto Rosenborg bokført med full pott etter de tre første kampene. Mange mål og godt angrepsspill hadde ført RBK til topps på tabellen og fredag kveld ble det jakt etter den fjerde strake seieren da Start gjestet Lerkendal stadion. Etter den solide borteseieren i Sogndal (4-0) valgte Per Joar Hansen å gi det samme mannskapet fornyet tillit.

Start sto høyt i starten å nektet Rosenborg de store rommene. Seks minutter var spilt da gjestene kom til en brukbar mulighet. Amin Nouri dro seg fri på høyrekanten og slo inn til Alejandro Castro, som vendte opp, men Per Verner Rønning blokkerte avslutningen i siste sekund.

Kort tid etterpå var det Rosenborgs tur til å presentere seg. Tobias Mikkelsen slo et frispark inn i feltet, ballen ble klarert ut til Tarik Elyounoussi som banket ballen hardt ned i hjørnet til 1-0. Dermed hadde RBK fått en glimrende start på kampen. Etter scoringen slapp vertene seg lenger ned i ballen og Start fikk flyttet mange mann i angrep. Kvarteret var spilt da gjestene var svært nære utlikning. Matthias Vilhjalmsson avsluttet knallhardt fra 20 meter, men ballen traff utsiden av stolpen.

Halvtimen var spilt da Vilhjalmsson nok en gang var på farten. Espen Børufsen slo et presist innlegg fra venstre, men denne gangen headet islendingen i tverrliggeren. Dermed kunne Rosenborg gå til pause med en noe heldig 1-0 ledelse.

To minutter etter hvilen fikk Rosenborg en kjempemulighet til å øke ledelsen. Ballen havnet hos målscorer Elyounoussi som fra to meters holds avsluttet svakt utenfor målet. Rosenborg dominerte store deler av andreomgang, men slet med å produsere de helst store sjansene.

Men to minutter før slutt sprak nullen for Rosenborg. Børufsen avsluttet fra spiss vinkel og ballen gikk via Rønning og i mål. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling på Lerkendal.