Det startet fartsfylt på regnvåte Lerkendal. Spillet bølget frem og tilbake, der Stabæk hadde litt mer ballinnehav enn Rosenborg. Etter de 15 første minuttene hadde likevel ikke noen av lagene kommet til noen store sjanser. Det våte dekket gjorde at ballen gikk raskt, og til å begynne med var det bortelaget som taklet det best.

Temperaturen steg flere hakk da Veigar Pall Gunnarsson stemplet Vidar Riseth etter at dommeren hadde blåst. Islendingen fikk gult kort, men skulle kanskje hatt rødt.

Like etterpå fikk hjemmelaget hull på byllen. Michael Jamtfall ble felt etter en corner, og straffe til Rosenborg. Steffen Iversen var like sikker som alltid, og dermed 1-0 til hjemmelaget etter 28 minutter.

Rosenborg kjørte kampen etter scoringen, men fikk ikke ytterlige utelling. Heller ikke da Yssouf Koné kom alene i 16-meteren. Skuddet gikk fem meter utenfor. Men Stabæk hadde langt fra gitt opp. Christian Keller fikk hodet på ballen etter en corner, og lærkula smalt i stanga.

Omgangen ble avsluttet på aller beste vis. På overtid headet Miika Koppinen inn 2-0 til Rosenborg etter en corner, og lagene kunne ta en velfortjent pause fra regnværet.

Rosenborg kontrollerte kampen de første minuttene av 2. omgang. Stabæk slet med å komme til sjanser, og hjemmepublikummet kunne foreløpig puste lettet ut. Men Stabæk tok stadig mer over, og presset Rosenborg tilbake på banen. Etter 60 minutter fikk Nannskog sin største sjanse så langt i kampen. En utboksing av Lars Hirchsfeld endte i bena på svensken, men skuddet ble blokkert på vei mot mål.

Kampen gikk så inn i periode hvor ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Stabæk hadde fremdeles ballen mest, mens Rosenborg hadde noen halvfarlige kontringer.

Rett før slutt var det klart for Yssouf-show. Spissen mottok ballen innenfor 16-meteren og dunket den utagbart i nettaket bak Jon Knudsen. 3-0 til Rosenborg og kampen var definitivt avgjort.