Rosenborg - Sandnes Ulf
0 – 1 (0–1)

28.04. 2013

Tilskuere: 12301

Rosenborg startet årets Tippeliga meget sterkt og sto med full pott etter de tre første kampene. Uavgjort mot Start og tap borte mot Haugesund sørget for at spillerne var svært revansjelystne da Sandnes Ulf gjestet Lerkendal stadion søndag kveld.

Hjemmelaget startet klart best og prøvde å sette Sandnes Ulf under et kraftig press, men gjestene lå lavt og nektet Rosenborg de store rommene. Den siste avgjørende pasningen manglet og det ble mye nesten for "Troillungan" i innledningen.

Det var faktisk gjestene som var nærmest scoringen i starten av oppgjøret. Sandnes Ulf fikk frispark på kanten av 16-meteren og ballen havnet til slutt hos Avni Pepa som prøvde seg fra svært langt hold. Ballen fikk en høy bue og skapte problemer for Lund Hansen som feilberegnte ballbanen, men RBK-keeperen fikk avverget til hjørnespark. Drøye tyve minutter var spilt da vertene fikk en brukbar mulighet. Tarik Elyounoussi dro seg inn fra venstreknaten og prøvde å skru ballen i det lengste hjørnet. Sean McDermott var derimot med på notene og fikk til slutt kontroll på ballen.

23 minutter spilt da Sandnes Ulf tok ledelsen. Steinthor Thorsteinsson ble spilt fri og alene med Alexander Lund Hansen satte han ballen sikkert i det lengste hjørnet til 1-0. Dermed fikk Rosenborg seg en solid tankevekker. RBK prøvde å svare umiddelbart og fikk en gylden mulighet etter fint spill på høyrekanten. Tobias Mikkelsen fosset inn i boksen å la perfekt ut til Borej Dockal, men avslutningen ble blokkert i siste liten. Kort tid etterpå fikk tsjekkeren sjansen fra samme hold, men denne gangen gikk avslutningen rett på McDermott.

Rosenborg fortsatte med å dominere banespillet, men det gikk lange perioder uten å skape de helt store sjansene. Fire minutter før hvilen fikk de derimot en bra mulighet til å utlikne. Et langt innkast fra Mix havnet hos Elyounoussi i returrommet, men avslutningen gikk i blokka, før han fikk gitt videre til Dockal. Avslutningen hans gikk rett i klypene til McDermott.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Stolpe ut og rødt kort

Rosenborg fortsatte å presse på for utlikning etter hvilen og presset Sandnes Ulf langt tilbake på egen banehalvdel. Ti minutter etter sidebyttet var de millimeter unna 1-1. Mikael Dorsin slo presist inn fra venstre og i feltet raget Nicki Bille Nielsen høyest. Headingen fra dansken gikk klokkerent i den høyre stolpen. Timen var spilt da gjestene kom på en giftig overgang. Ballen havnet til slutt hos målscorer Thorsteinsson, som fikk tid og rom på 18 meter, men avslutningen gikk rett i stolpen.

Gjestene var farlige på kontringer og 65 minutter var spilt da det fikk konsekvenser. Tommy Høiland gikk over ende etter en duell med Tore Reginiussen, dommeren pekte resolutt på krittmerket og ga samtidig RBK.kapteinen det røde kortet. Straffesparket fra Aksel Berget Skjølsvik ble mesterlig reddet av Lund Hansen. Dockal hadde vist fram skuddfoten ved en rekke tilfeller tidligere i kampen og drøye tyve minutter smalt det på nytt. Borek dro seg inn fra venstre før han smelte ballen i den lengste stolpen fra 20 meter. Stolpene sto i veien for det meste i andreomgang. Drøye ti minutter før slutt rullet gjestene opp et fint angrep. Thorssteinsson dro seg ned til dødlinjen og la ballen ut til Henrik Furebotn som klinket ballen i stolpen fra god posisjon.

Innbytter John Chibuike fikk kampens siste mulighet da han stormet inn i boksen på overtid. Avslutningen gikk via en forsvarsspiller og like utenfor den høyre stolpen. Helt på tampen pådro Bille Nielsen seg sitt andre gule kort i kampen og fikk se det røde kortet av dommer Tore Hansen. Dermed tapte RBK sin første hjemmekamp denne sesongen.