2 – 2 (1–0)

Tippeligaen

4.05. 2013

Tilskuere: 9385

Rosenborg startet bra mot Aalesund, med gode bevegelser og et høyt press i forsvarsspillet. Dette stresset hjemmelaget som mistet ballen i farlig posisjon flere ganger, uten at RBK klarte å utnytte feilene skikkelig. Gode initiativ av backene gjorde at Rosenborg kom til flere innlegg, men de store midtstopperne til Aalesund tok unna det som kom.

Etter halvspilt omgang skulle Aalesund vise effektivitet. På en dødball fra venstre slo Carlsen presist inn og tre Aafk-spillere gikk i én stor duell med tre RBK-spillere. Leke James var høyest av alle og headet inn 1-0 fra kloss hold.

Etter målet ble Rosenborg mer passive og hjemmelaget fikk eie spillet en periode, uten å skape store muligheter, og det sto 1-0 til pause.

Per Joar Hansen tok grep i pausen og la om midtbanen hvor en offensiv Chibuike kom inn. Rosenborg sto høyere i andre omgang, men ble fort straffet. Barrantes tråklet seg gjennom feltet etter 52 minutter og la inn. Innlegget ble headet unna, men returen banket Fredrik Ulvestad i mål fra 16 meter.

Rosenborg kjempet etter hvert til seg et lite initiativ i spillet og fikk betalt etter en drøy time. Borek Dockal tråklet seg flott gjennom det trange Aafk-forsvaret og fyrte løs. Grytebust reddet, men Tarik Elyounoussi fikk en enkel jobb med å trille ballen i tomt mål.

Utligningen kom bare sju minutter senere da Mikkelsen kom seg rundt på venstresiden og la ut 45 grader til John Chibuike som rolig plasserte inn 2-2. Et klassisk RBK-mål og lagene var like langt.

Og Rosenborg fortsatte å presse mot slutten av kampen og rytmen i angrepsspillet ble bedre og bedre. Og på overtid var Rosenborg bare centimetre fra å ta med seg alle poengene hjem. Tobias Mikkelsen, som hadde en god andreomgang fikk tatt med seg ballen inn i 16-meteren, og la ut til Ole Selnæs, som banket ballen i stanga fra 17 meter. Dermed endte kampen med 2-2 og poengdeling på Color Line Stadion.