Rosenborg - Tromsø
2 – 1 (2–0)

8.05. 2013

Tilskuere: 12151

Rosenborg gikk offensivt til verks og gikk rett i angrep på Lerkendal. Mike Jensen kom seg fri på venstrekanten og slo et knallhardt inn foran mål. Ballen havnet hos Tobias Mikkelsen på bakerste stolpe som prøvde å styre ballen mot mål, men avslutningen ble reddet på streken. Like etterpå var det Tromsø sin tur til å være frempå. Thomas Kind Bendiksen fikk gå uforstyrret inn i RBK-boksen og la perfekt ut til Zdenek Ondrasek, men avslutningen fra storscoreren gikk rett i blokka. Omgangen var kun syv minutter gammel da Mikkelsen fikk sin andre store mulighet for kvelden. Nicki Bille Nielsen la inn på hel volley til sin danske landsmann, men avslutningen på direkten gikk like over tverrliggeren!

18 minutter var spilt da RBK-dominansen ga tellende resultater. Mikkelsen slo et frispark fra høyre hardt inn foran mål som Stefan Strandberg flikket nydelig i mål til 1-0. Etter scoringen fortsatte hjemmelaget og spille fin offensiv fotball. Midtveis i omgangen fikk de en gylden mulighet til å øke ledelsen. Mikkelsen lurte av to Tromsø-spillere på venstrekanten før han slo inn til Tarik Elyounoussi. Han prøvde å plassere ballen nede i hjørnet, men Marcus Sahlman reddet med en fin reaksjonsredning.

Etter en meget god periode for hjemmelaget så roet kampen seg i siste halvdel av førsteomgang. RBK ble litt baktunge og inviterte Tromsø med i kampen, uten at de klarte å skape de store farlighetene. Etter en litt tamm periode eksploderte det igjen på Lerkendal fem minutter før hvilen. Elyounoussi fikk ballen på Tromsøs halvdel, forserte gjennom gjestenes forsvar med stort tempo, før han kontrollert plasserte ballen i det lengste hjørnet til 2-0. En magisk soloprestasjon av Elyounoussi! Dermed gikk "Troillan" til pause med en meget fortjent 2-0 ledelse.

Spenning til siste spark

Rosenborg hadde ikke tenkt å legge seg bakpå etter hvilen og fortsatte å sende mange spillere opp i angrep. Seks minutter ut i omgangen var de farlig frempå nok en gang. Jonas Svensson mottok ballen like utenfor 16-meteren, driblet av en mann, før han avsluttet knallhardt i det venstre hjørnet, men Sahlman reddet med et tigersprang. Istedenfor smalt det andre veien. Ondrasek fikk ballen inne i boksen, dempet ballen på brystet , før han knallet inn reduseringen i det lengste hjørnet. Etter reduseringen åpnet kampen seg virkelig opp og spillet bølget fram og tilbake.

Drøye fem minutter før slutt fikk RBK en gylden mulighet til å punktere kampen etter et fint angrep. Mikael Dorsin skar innover fra venstre og spilte inn sentralt i banen til Jonas Svensson. Løpsmaskinens avslutning gikk via en Tromsø-spiller og i tverrliggeren! Flere scoringer ble det ikke og dermed vant Rosenborg 2-1 over Tromsø.