1 – 2 (0–2)

Tippeligaen

13.05. 2013

Tilskuere: 3431

Rosenborg gikk høyt ut på AKA Arena og forsøkte å vinne ballen inne på hjemmelagets halvdel. Rosenborg klarte det også ved flere anledninger, men slet med å bryte gjennom det kompakte Hønefoss-forsvaret. Det var dermed på langskudd at RBK var farligst på i første del av førsteomgang og Selnæs var den første til å vise seg frem med et knallhardt skudd, men dessverre et stykke utenfor. Da var Dockal nærmere etter 23 minutter, da hans skudd fra 18 meter strøk tverliggeren bak Steve Clark.

Utover i omgangen fortsatte Rosenborg å trykke på, og kom oftere rundt på kantene. Etter en knapp halvtime var Tarik Elyounoussi nær ved å hælsparke et lavt innlegg fra Dockal i mål, men Helge Haugen reddet på strek. To minutter senere klarte derimot ikke Hønefoss-forsvaret å stoppe RBK-angriperne. På en kontring startet av Ole Selnæs kom Tarik Eloyounoussi seg rundt på kanten hvor han slo inn bak forsvaret og Nicki Bille flikket inn 0-1 med utsiden av foten.

Hønefoss var nær ved å bryte gjennom et par ganger etter målet, men Rosenborgs høye press betalte seg igjen like før hvilen. RBK brøt langt inne på hjemmelagets halvdel og Jonas Svensson ble spilt gjennom av Bille på høyresiden. Midtbanespilleren avsluttet, men Clark reddet og ga retur. Da var Tarik Elyounoussi på plass og satte inn 0-2.

Hønefoss tok grep

Hjemmelaget gjorde to bytter i pausen og fikk akkurat den åpningen på andre omgang de hadde ønsket. Hønefoss fikk litt for enkelt kommet seg til et farlig innlegg på høyresiden hvorpå ballen gikk gjennom hele feltet før Mats André Kaland fikk avslutte fra kanten av 16-meteren. Skuddet gikk via låret til Gamboa og forbi en utspilt Lund Hansen til 1-2.

Etter målet kom det et lite stormløp fra et hjemmelag på jakt etter utligning. Men Rosenborg red det av og tok etter hvert over banespillet igjen. Risku Ricki reddet på streken da Rønning headet en corner mot mål, og Nicki Bille kom senere til flere skudd som ble blokkert av oppofrende Hønefoss-spillere. Spenningen holdt seg ut spilletiden, men Rosenborg hadde ganske god kontroll i sluttminuttene og kunne reise hjem til Trondheim med alle poengene.