Rosenborg - Sarpsborg 08
4 – 2 (2–0)

16.05. 2013

Tilskuere: 19015

Rosenborg startet best på Lerkendal å presset Sarpsborg 08 bakover på banen. Fem minutter var spilt da de skapte kampens første store mulighet. Tobias Mikkelsen slo en presis corner som havnet hos Stefan Strandberg, Stopperen prøvde regelrett å løpe ballen i mål, men Sarpsborg reddet på streken. Minuttet senere var det Mikkelsen som fikk en gylden scoringsmulighet, men fra kloss hold satte dansken ballen over mål.

Tyve minutter var spilt da vertene fikk en god mulighet på dødball etter at Nicki Bille Nielsen ble felt på 25 meter. Mikkelsen forsøk var bra, men strøk den høyre stolpen. I det påfølgende angrepet ble Bille Nielsen spilt fri, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Duwayne Kerr. Det var kun et lag på banen i førsteomgang og midtvei rullet RBK opp et mønsterangrep. Mikkelsen la inn til Elyounoussi, skuddet hans havnet hos Bille Nielsen, som prøvde å styre ballen inn med hælen, men nok en gang reddet Sarpsborg på streken.

33 minutter var spilt da RBK endelig fikk hull på byllen. Mix fikk ballen i mellomrommet og med en utsakt pasning spilte han fri en umarkert Bille Nielsen inne i boksen. Alene med keeper bredsidet han ballen enkelt i mål til 1-0. Den danske spissen hadde ventet lenge på sin første Lerkendal-scoring, men trengte ikke å vente så lenge på sin andre. Minuttet senere var han på farten igjen. Denne gangen ble han spilt fri av Mikael Dorsin. Alene med keeper dundret han inn 2-0 og sendte Lerkendal til himmels.

Etter scoringene fortsatte Rosenborg å skape trøbbel for Sarpsborg. Med aggressivitet og hurtige forflyttninger så de farlige ute hver gang de nærmet seg boksen. Fire minutter før pause var de nære ved å øke ledelsen. Tarik Elyounoussi fikk kranglet med seg ballen inne i boksen, avslutningen strøk den høyre stolpen. Dermed kunne vertene gå til pause med en svært fortjent 2-0 ledelse.

Dramatikk etter hvilen

Rosenborg startet best også etter hvilen, men helt ut av det blå scoret Sarpsborg. Magnus Sylling Olsen prøvde seg fra langt hold. Avslutninen gikk midt på mål, men Alexander Lund Hansen var uheldig og ballen spratt opp i brystkassen, før den trillet i mål. Dermed var det kamp igjen på Lerkendal. Det skulle bli verre for hjemmelaget. 65 minutter var spilt da Sarpsborg fikk frispark i god posisjon. Gudmundur Thorarinsson smelte ballen nede i det venstre hjørnet til 2-2.

68 minutter var spilt da RBK var svært nære ved å gå opp i ledelsen på ny. De rullet opp et fint angrep og ballen havnet til slutt hos Elyounoussi. Fra 17-18 meter prøvde han å skru ballen i det lengste hjørnet, men Kerr vartet opp med en kjemperedning. Drøye ti minutter før slutt fikk samme mann en ny mulighet. Elyounoussi ble vakkert spilt fri av Mike Jensen, men alene med keeper chippet han ballen like utenfor. Men Lerkendal-publikummet hadde mer i ventet fra Elyounoussi.

Seks minutter før full tid fikk hjemmelaget frispark på tyve meter da Bille Nielsen ble revet over ende. Elyounoussi stilte seg opp og skruddet ballen over muren og ned i det venstre hjørnet til 3-2. For et frispark av Elyounoussi. Minuttet senere burde kampen ha vært punktert. Innbytter Jonas Svensson dro seg fri og slo hardt inn foran mål. Der kom en skliende Bille Nielsen først på ballen, men Kerr reddet med et tigersprang.

88 minutter var spilt da RBK punkterte kampen. Elyounoussi stormet inn i boksen og ble lagt i bakken av Christian Bring. Dommer Espen Berntsen pekte resolutt på straffemerket. Bille Nielsen banket straffen via stolpen og i mål til 4-2. Danskens tredje mål for kvelden. Dermed vant Rosenborg til slutt 4-2 og tok tre viktige poeng.