Rosenborg kom best i gang på Lerkendal og skapte kampens første store mulighet allerede etter tre minutter. Mix headet ned til Nicki Bille Nielsen som spilte fri Mix med et lekkert hælspark. Ørjan Nyland stoppet midtbanespillerens avslutning med en flott benparade. Kampen åpnet seg opp etter det, men hjemmelaget var hakket farligere offensivt. Drøye kvarteret var spilt da de igjen hadde et brukbart forsøk. Et innlegg fra Tobias Mikkelsen havnet på bakre stolpe hos Mikael Dorsin. Svensken brante til på halv volley, men forsøket strøk tverrliggeren.

Rosenborg har tidligere i sesongen vist at de er vasse på kontringer og fikk sjansen da 20 minutter var spilt. Tarik Elyounoussi slo en smart stikker til Bille Nielsen. Angriperen brukte tempo og kraft og kom seg forbi Martin Linnes, som felte ham som bakerste mann. Dommer Tom Harald Hagen var aldri i tvil, og Molde-backen fikk derfor se det røde kortet.

Vertene fortsatte med å være det førende laget utover i omgangen og skapte flere farligheter. Seks minutter etter utvisningen kombinerte de fint, før Mikkelsen fikk tråkklet seg inn i boksen. Vinkelen ble litt for skrå og avslutningen gikk en meter til side for mål. Rosenborg malte på videre, men Molde gjorde det vanskelig med mange spillere på rett side. Syv minutter før hvilen fikk de en ny god mulighet etter et dansk samarbeid. Mikkelsen spilte fri Bille Nielsen med en smart pasning, men nok gang reddet Nyland. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, etter en omgang som hadde vært totalt dominert av hjemmelaget.

Etter hvilen fortsatte kampen i det samme sporet, med Rosenborg som det førende laget. Molde lå lavt og kompakt og nektet vertene rom. Vertene trillet mye ball, men slet med å komme til de helt store sjansene. Det tok lang ting mellom sjansene, men tolv minutter før slutt var RBK nære nettsus. En corner havnet i returrommet til Jensen. Avslutningen hans gikk i retning Dorsin, men svenskens stuss gikk like over mål. Dermed endte det med poengdeling på Lerkendal.