Vålerenga - Rosenborg
1 – 2 (0–0)

25.05. 2013

Tilskuere: 13609

Det ble en jevn åpning i solskinnet på Ullevaal. Rosenborg kom til flere gode innleggsmuligheter, men kom ikke men mange nok i angrep til å sette VIF-forsvaret på prøve.

Første omgang ble veldig sjansefattig, med to lag som ofte stoppet opp før de nådde 16-metrene. Men Vålerenga fikk angrepet med flest spillere og var svært ned å ta ledelsen like før pause da Morten Berre avsluttet fra to meter, via stolpen og tverliggeren før RBK fikk klarert.

Andre omgang startet som første sluttet. Hjemmelaget hadde ballen mest, mens Rosenborg slet med å få flyttet laget opp på banen. Men da sjansen kom lot ikke kaptein Tore Reginiussen den gå fra seg. På et frispark fra Borek Dockal steg Reginiussen til værs og headet ballen i en bue over keeper Kongshavn i mål.

Etter målet åpnet kampen seg og da Tarik Elyounoussi kom inn på banen like etter, ble han umiddelbart farlig. Tarik spilte vegg med Nicki Bille og kom alene med Kongshavn. Skuddet gikk dessverre like utenfor stopen. Også Vålerengas innbytter Aaron Samuel fikk en stor mulighet, men i stede for å heade en corner i mål fra tre meter, traff ballen skuldera på VIF-spilleren gi gikk over tverliggeren.

Etter 84 minutter fikk Jonas Svensson ballen på 20 meter, og et par RBK-spillere gjorde smarte løp som gjorde at verdalingen fikk tid til å sikte seg inn. Og langskuddet banket han hardt i krysset, og Rosenborg ledet 2-0!

Men Vålerenga fikk svart med et nytt langskudd like etter. Jan Lecjaks, dro seg inn fra venstresiden og skrudde ballen inn bak lengste hjørnet og det var ny spenning igjen. Børven hadde en avslutning på overtid som Ørlund hadde god kontroll på og Rosenborg vant på Ullevaal.