Rosenborg fikk en kjempestart på cupoppgjøret mot Levanger da Midtsjø og Dorsin kombinerte bra på venstresiden, hvorpå Dorsin fant en ledig Mikkelsen som skrudde ballen i mål ved borterste stolpe.

Etter 21 minutter var det Nicki Bille som ble flott spilt gjennom, og han fant Fredrik Midtsjø som styrte inn 0-2.

Levanger hadde ballen litt på 0-2 og kom til et par skuddforsøk, uten å sette Örlund på prøve. Da var Rosenborg mer effektive, og fikk kveldens tredje etter en drøy halvtime. Tobias Mikkelsen ble spilt i bakrom og kom alene med keeper. Nicki Billle var våkent med og gjorde det enkelt for Mikkelsen som ventet ut keeper før han slo ballen til Bille som trillet ballen i det tomme målet.

I andre omgang fortsatte Rosenborg å presse i lange periode og hadde også ellers veldig god kontroll på oppgjøret. Ni minutter før full tid kom Rosenborg på nytt to mot en med keeper, og denne gangen var det Svensson som hadde lurt offsidefella og sendte ballen videre til Selnæs som enkelt satte inn Rosenborgs fjerde.

Både Mix og Tarik kom til skudd i sluttminuttene, men det var Levanger som skulle få det siste målet. Ett minutt på overtid dro Tore Myrslo seg inn i banen og skrudde ballen forbi Ørlund til 1-4. Men målet hadde lite å si for utfallet som ble at Rosenborg er klare for fjerde rundet i årets NM.