Brann - Rosenborg
3 – 2 (2–0)

11.08. 2007

Tilskuere: 17580

Lite stemte for Rosenborg de første 45 minuttene, hvor for få offensive initiativ og mange frispark i mot preget spillet til de hvite og svarte. Men det var Rosenborg som kom til kampens første store sjanse da Strand spilte seg igjennom og fikk skutt etter sju minutter. Men skuddet var for løst og Opdal plukket det ned.

Minutter senere svarte Brann, og viste hva som skulle bli Rosenborgs mareritt denne førsteomgangen. Et innlegg fra venstre traff Winters, som sto godt plassert på bakre stolpe. Han gikk opp i duell mot Koppinen og headet like uten. Uansett blåste dommeren for RBK-frispark.

Rosenborg hadde nok den høyeste ballbesittelsen, men Brann var gode hvor RBK var dårlige, næmlig fremover på banen. Etter 19 minutter laget to høytstående RBK-stoppere et bakrom for Helstad. Han kom seg ned til dødlinja på venstre siden av målet og la inn. Winters satte ballen enkelt i mål fra kloss hold.

Etter 1-0 målet varierte det om hvem som hadde initiativet i banespillet. Brann var svært gode til å legge press på ballfører og nektet RBK-backene rommene fremover. Iversen fikk likevel vist hvor farlig han er da det kom et høyt innlegg inn i boksen. Han vant duellen med keeper Opdal, men Brann reddet på streken.

Omgangen ble avsluttet på værst mulig måte. Sekunder inn i overtiden hadde Koppinen igjen store problemer med Helstad, som kjempet til seg ballen ute til høyre for 16-meteren. Kan la inn til Winters - i offside - som enkelt satte ballen i mål. Dommeren godkjente målet og avsluttet en omgang preget av enormt mange frispark.

Den andre omgangen startet roligere enn den første hadde vært. Begge lag så ut til å ha tatt til seg dommerens lave list, og duellene ble der etter. Rosenborg fikk et bedre grep om spillet nå, og Brann la seg lengre bakpå og satset på overganger. Når Rosenborg fortsatt ikke fikk det til å stemme fremover på banen, kom Brann sterkt tilbake. Etter 69 minutter kom Brann på en god overgang og Riseth måtte gi til corner. Corneren ble slått presist inn og Bakke stanget inn 3-0.

Men Rosenborg hadde noe på gang og fikk uttelling fire minutter senere. Tettey la et hardt innlegg inn fra venstre, og Traoré satte ballen via kaoset foran Brann-målet og i mål.

Selv om klokken tikket veldig fort mot full tid gav Rosenborg seg aldri. På en corner fra venstre stemte bevegelsene foran Brannburet, og Riseth fikk stå tilnærmet umarkert da han headet inn 3-2.

Det var likevel ikke nok resterende tid for å få det siste målet som ville ført til poeng, og alle de tre poengene ble igjen i Bergen.