2 – 1 (1–0)

NM

19.06. 2013

Tilskuere: 5577

Rosenborg startet Norgesmesterskapet 2013 med å slå Buvik 11-0 på bortebane. Ferden gikk så videre til Strindheim (5-0) og Levanger (4-1). Onsdag kveld var det duket for 4. runde i NM, og langt tøffere motstand, da Tromsø gjestet Lerkendal stadion.

Det var en tam åpning på kampen og begge lagene slet med å få noen rytme i spillet sitt. Tromsø så hakke mer faretruende ut da de kom i angrep, men var aldri i nærheten av å true Daniel Örlund. 18 minutter var spilt da Rosenborg nærmet seg noe som liknet på en målsjanse. De fikk rullet opp et fint angrep før ballen til slutten havnet hos Mike Jensen, som fra drøye 20 meter avsluttet like utenfor den venstre stolpen.

Gjestene tok mer og mer over utover i omgangen. Unødvendige ballmiss fra RBK ga de flere brukbare overganger, men de ble dårlig utnyttet og endte som regel med skudd fra langt hold. Drøye ti minutter før pause kom omgangens største mulighet. Anført av Nicki Bille rullet hjemmelaget opp et fint angrep. Dansken slo tilbake til Borek Dockal som slo hardt inn fra høyre. Innlegget fant Jonas Svensson som headet svakt over fra fem meter. Der burde det ha stått 1-0. Like etterpå var de på farten igjen da Jensen skaffet seg rom på høyrekanten. Med et perfekt vristinnlegg traff han Bille, men avslutningen på volley gikk via en Tromsø-spiller og like utenfor mål. I denne periode dominerte RBK og det skulle gi resultater.

To minutter før hvilen tok de ledelsen. Jensen spilte vegg med Dockal før han avanserte inn i boksen og satte ballen hardt nede i det venstre hjørnet fra skrått hold til 1-0. Det resultatet sto seg også til pause.

Rosenborg fikk en brukbar mulighet umiddelbart etter hvilen. Svensson kom i hundre på venstrekanten og la hardt inn mot Bille, men angriperen var akkurat for sent ute til å skli den i mål. Etter dette tok Tromsø over og skapte flere gode muligheter i løpet av kort tid. Nærmest var Magnus Andersen som kom alene mot Örlund, men svensken vartet opp med en kjemperedning. I tillegg hadde både Zdenek Ondrasek og Miika Koppinen avslutningen som gikk like utenfor.

Tromsø presset hardt på for utlikning og det ga store rom for RBK å kontre i. Drøye timen var spilt da de utnyttet det og gikk opp til 2-0. Bille og Dockal kombinerer fint før førstnevnte fikk gitt videre til en umarkert Jensen. Fra syv meter plasserte han ballen sikkert nede til høyre. Men gjestene skulle svare umiddelbart. Saliou Ciss dro seg fri på venstrekanten og la perfekt ut til Ondrasek som sendte ballen utakbart i det lengste hjørnet. Etter scoringen satte gjestene inn et intenst press på Rosenborg, men hjemmelaget klarte å forsvare seg mot de trusslene som kom.

77 minutter var spilt da RBK var nære ved å øke ledelsen. Svennson avanserte med ballen før han banket til fra 18 meter, men Marcus Sahlman fikk slått ballen over med fingertuppene. Dermed endte det med 2-1 på Lerkendal og Rosenborg er videre til kvartfinalen i Norgesmesterskapet 2013.