Rosenborg startet best på Lerkendal og satte inn et høyt press på Strømsgodset fra første spark på ballen. Fire minutter var spilt da de rullet opp et fint angrep. Tobias Mikkelsen kom seg fri på høyrekanten og slo hardt inn foran mål, men Tarik Elyounoussi skled i det han skulle sette ballen i mål. Sammen Elyounoussi var på farten et par minutter senere. Mikael Dorsin kombinerte fint med Nicki Billett før han slo lavt inn foran mål. Elyounoussi hadde kvittet seg med sin oppasser, men avslutningen gikk klokkerent i tverrliggeren.

Ti minutter var spilt da gjestene skapte sin første farlighet. Stefan Johansen slo et glimrende ball med yttersiden til Adama Diomande, som plutselig var på blankt mål. Men vingen bommet på ballen og den trillet inn til Daniel Örlund. Drøye tyve minutter var spilt da hjemmelaget var farlige frempå igjen. Jonas Svensson slo en lang pasning i bakrom mot Bille. Dansken brukte kroppen og kom seg forbi Jørgen Horn, men var ubalanse da han skulle avslutte og ballen gikk rett på Adam Larsen Kwarasey.

Rosenborg var virkelig ivrige fremover å skapte flere gode angrep. Midtveis i omgangen ble Elyounoussi spilt fri av Mikael Dorsin, med stor fart kom han alene mot mål, men Kwarasey reddet med en fantastisk benparade. I angrepet etterpå var det Strømsgodset som yppet seg. Gustav Wikheim slo inn fra høyre, men Diomande headet rett på Örlund fra fem meter. Etter en liten periode med stillingskrig på Lerkendal, eksploderte det minuttet før pause.

Svensson spilte en millimeter presis stikker til Mike Jensen. Han kom seg fri inne i boksen og banket ballen nede i det lengste hjørnet fra skrått hold. Dermed kunne RBK gå til pause med 1-0 ledelse.

Strømsgodset prøvde å sette et press på RBK umiddelbart etter hvilen. De fikk trykket vertene lenger tilbake på banen, dog uten å skape noen farligheter. Omgangens første mulighet var det Rosenborg og Dorsin som fikk. Venstrebacken kranglet med seg ballen inne i boksen, men avslutningen gikk via en Godset-spiller og strøk den høyre stolpen. Drøye timen var spilt da hjemmelaget rullet opp et nytt fint angrep. Tarik Elyounoussi slo inn fra venstre. Ballen havnet hos Svensson som prøvde å forlenge ballen, men avslutningen gikk rett på Kwarasey.

Rosenborg skapte flere farligheter foran mål, men slet med å sette Kwarasey på de helt store prøve. Drøye kvarteret før slutt var de nære ved å doble ledelsen. Mikkelsen driblet av 3-4 spillere før ha la ballen ut til Jensen, avslutningen gikk knallhardt i nettveggen. Godset gjorde alt de kunne for å få utlikning på tampen av kampen og var nære på seks minutter før slutt. En klarering havnet hos innbytter Razak Nuhu. Fra spissen av 16-meteren avsluttet han mot den lengste hjørnet, men Örlund reddet med et tigersprang.

Dermed vant Rosenborg 1-0 over Strømsgodset i den viktige toppkampen.