1 – 2 (1–1)

Kvalifisering E-cup

4.07. 2013

Tilskuere: 948

Rosenborg brukte ni minutter på å skape den første store muligheten i Belfast da et bra slått frispark av Dockal på kanten av 16-meteren fant Tore Reginiussen som fikk avsluttet fra kloss hold. Men en Crusaders-spiller var på plass og reddet på streken.

Det så ut til at RBK hadde fått kampen inn i sitt spor utover i omgangen, men etter 22 minutter kom det et brudd på 25 meter, hvor hjemmelaget overtok og spilte Owens som banket inn 1-0 fra 18 meter.

Crusaders hadde også en farlig sjanse etter målet, før Rosenborg tok mer og mer over. To minutter på overtid i første omgang kom utligningen. Nicki Bille la et bra innlegg over Crusaders-keeperen og John Chibuike var der han skulle være og headet inn 1-1.

I andre omgang tok Rosenborg mer og mer over, og det var ikke ufortjent da Jonas Svensson sendte Rosenborg i ledelsen tolv minutter før full tid. Mikael Dorsin spilte Borek Dockal flott igjennom og tsjekkeren la inn foran mål hvor Svensson dukket opp og satte inn 1-2.

Rosenborg presset Crusaders kraftig i sluttminuttene og kom til flere gode sjanser. Men det ble med 1-2 i Belfast og Rosenborg har et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Lerkendal torsdag om en uke.