Etter noen rolige åpningsminutter på Lerkendal fikk Rosenborg en kjempemulighet til å ta ledelsen etter fem minutter. Nicki Bille rundtlurte Bjørn Helge Riise på midtbanen før han sendte en perfekt stikker til Tobias Mikkelsen. Vingen fikk god tid alene mot keeper, men satte ballen rett på Arnold Origi i LSK-buret. Like etterpå var RBK frampå igjen. Ole Selnæs slo hardt inn foran mål og ballen ble klarert ut til Bille, men dansken avslutning ble blokkert av Stian Ringstad i siste sekund. Drøye tyve minutter ut i omgangen skapte gjestene sin første store mulighet. Riise spilte fri Palmi Palmason med en elegant lobb, men headingen fra islendingen gikk rett på Daniel Örlund.

Drøye halvtimen var spilt da Lillestrøm spilte seg fram til en ny god målsjanse. Petter Vaagan Moen dro seg inn i boksen og avsluttet knallhardt fra åtte meter, men Daniel Örlund vartet opp med en fin redning. Den svenske sisteskansen måtte i aksjon på nytt like før hvilen da Fredrik Gulbrandsen skar innover mot mål, men RBK-keeperen var patent og fikk avverget faren. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Heldig scoring avgjorde

Ti minutter etter hvilen fikk Rosenborg en gedigen mulighet til å ta ledelsen. John Chibuike snurret rundt med hele LSK-forsvaret før han dro seg inn i boksen. Avslutningen hadde retning mot det lengste hjørnet, men Origi reddet mesterlig. I det påfølgende angrepet var det Lillestrøms tur til å være nære frempå. Guldbransen fikk tid og rom på utsiden av 16-meteren, men nok en gang vartet Örlund opp med en kjemperedning. Halveis ut i omgangen tok Rosenborg ledelsen. Borek Dockal fikk ballen på høyrekanten og slo et innlegg som traff Chibuike i leggen. Avslutningen gikk rett på Origi som klartet å fomle ballen over streken til 1-0.

Rosenborg ble presset voldsomt tilbake på banen etter scoringen og Lillestrøm tok over intiativet i kampen. Ti minutter før slutt var de nære ved å få utlikning da Guldbrandsen prøvde seg fra 18 meter. Angriperen prøvde seg på halv volley, men Örlund var i det umulige hjørnet og fikk slått ballen over. Gjestene slo mye langt inne i boksen mot slutten og minuttet før full tid burde de ha satt ballen i mål. Ballen havnet hos Frode Kippe som fikk stå alene på fem meter, men headingen gikk over mål.

På overtid burde hjemmelaget ha punktert kampen da de fikk sjansen på en kontring. Christian Gamboa brukte sin ekstreme hurtughet og stormet oppover langs høyrekanten. Han slo knallhardt inn foran mål, men både Chibuike og Mikkelsen bommet på ballen. Dermed endte det med 1-0 seier på Lerkendal.